09/04/2024 10/04/2024 Την 26η Μαρτίου/8η Απριλίου 2024, ημέρα μνήμης της Συνάξεως του Αρχαγγέλου Γαβριήλ, εορτάσθηκε κατά μετάθεση, σύμφωνα προς το Προσκυνηματικό καθεστώς, η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο σεπτό προσκύνημα της Γεθσημανής, στο Θεομητορικό Μνήμα. Της εορτής και πανηγύρεως προεξήρχε στη θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος κ. Ησύχιος, συλλειτουργούντων των Αγιοταφιτών Αρχιμανδριτών π. Φιλουμένου, π....
09 Απριλίου, 2024 - 8:24
Τελευταία ενημέρωση: 10/04/2024 - 15:33

Η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Πάνσεπτο Θεομητορικό μνήμα (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Πάνσεπτο Θεομητορικό μνήμα (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Την 26η Μαρτίου/8η Απριλίου 2024, ημέρα μνήμης της Συνάξεως του Αρχαγγέλου Γαβριήλ, εορτάσθηκε κατά μετάθεση, σύμφωνα προς το Προσκυνηματικό καθεστώς, η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο σεπτό προσκύνημα της Γεθσημανής, στο Θεομητορικό Μνήμα.

Της εορτής και πανηγύρεως προεξήρχε στη θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος κ. Ησύχιος, συλλειτουργούντων των Αγιοταφιτών Αρχιμανδριτών π. Φιλουμένου, π. Μελετίου, π. Διονυσίου, π. Ιερωνύμου, π. Αμφιλοχίου, του π. Γεωργίου Μπαράμκη και άλλων, του Αρχιδιακόνου π. Μάρκου και του Ιεροδιακόνου π. Δοσιθέου, ψάλλοντος του Ιεροδιακόνου π. Συμεών και του π. Ιωάννου Αντωνίου μετά των μαθητών της Πατριαρχικής Σχολής Σιών και προσευχομένων μοναχών, μοναζουσών και εντοπίων προσκυνητών.

Μετά την θεία Λειτουργία, έλαβε χώρα κέρασμα στο ηγουμενείο, το οποίο παρατέθηκε του μετά ζήλου φυλάσσοντος και ανακαινίζοντος το Ιερόν Προσκύνημα της Γεθσημανής, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελενουπόλεως κ. Ιωακείμ.

Διαβάστε επίσης: Η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Ναζαρέτ

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων