07/03/2020 07/03/2020 Το θαύμα των Κολλύβων του αγίου μεγαλομάρτυρος Θεοδώρου του Τήρωνος και η μνήμη του αγίου Ιερομάρτυρος Πολυκάρπου Επισκόπου Σμύρνης εορτάστηκαν το Σάββατο της Α’ εβδομάδος των Νηστειών, 7 Μαρτίου 2020, σύμφωνα με το Τυπικόν των κινητών εορτών του Τριωδίου.  Η Εκκλησία δίνει ιδιαίτερη έμφαση, και λόγω της νηστείας, στο γεγονός ότι ο άγιος Θεόδωρος ο...
07 Μαρτίου, 2020 - 14:31
Τελευταία ενημέρωση: 07/03/2020 - 15:07

Η εορτή του θαύματος των Κολλύβων στο Πατρ. Ιεροσολύμων

Διαδώστε:
Η εορτή του θαύματος των Κολλύβων στο Πατρ. Ιεροσολύμων

Το θαύμα των Κολλύβων του αγίου μεγαλομάρτυρος Θεοδώρου του Τήρωνος και η μνήμη του αγίου Ιερομάρτυρος Πολυκάρπου Επισκόπου Σμύρνης εορτάστηκαν το Σάββατο της Α’ εβδομάδος των Νηστειών, 7 Μαρτίου 2020, σύμφωνα με το Τυπικόν των κινητών εορτών του Τριωδίου. 

Η Εκκλησία δίνει ιδιαίτερη έμφαση, και λόγω της νηστείας, στο γεγονός ότι ο άγιος Θεόδωρος ο Τήρων, που ήταν νεοσύλλεκτος στρατιωτικός ο οποίος μαρτύρησε το έτος 297, εμφανίστηκε στον αρχιεπίσκοπο Κωνσταντινουπόλεως Ευδόξιο και τον παρακίνησε να ενημερώσει τους πιστούς να μην φάνε τρόφιμα από την αγορά διότι ο Ιουλιανός ο Παραβάτης τα είχε μολύνει αλλά να φάνε κόλλυβα, που ήταν στην πατρίδα του βρασμένο σιτάρι. Οι πιστοί, αφού πληροφορήθηκαν από τον Ευδόξιο, έφαγαν τα κόλλυβα και δεν κινδύνεψαν από τα μολυσμένα τρόφιμα.

Το θαυμαστό αυτό γεγονός εορτάστηκε στην Ιερά Μονή των αγίων Θεοδώρων όπου προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Γεράσων κ. Θεοφάνους μαζί με Αγιοταφίτες Ιερομονάχους με πρώτο τον Παραδραγουμάνο Αρχιμανδρ. Ματθαίο καθώς και πλήθος κόσμου.

Την Ιερά Μονή επισκέφτηκε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος στη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ: 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων