08/12/2021 08/12/2021 Η μνήμη της Αγίας ενδόξου μεγαλομάρτυρος και πανσόφου Αικατερίνης εορτάσθηκε σήμερα, Τετάρτη, 25η Νοεμβρίου (με το παλαιό εορτολόγιο)/8η Δεκεμβρίου 2021, στην Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης στην παλαιά Ιερουσαλήμ, βορειοδυτικά και πολύ κοντά στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Προς τιμήν της Αγίας Αικατερίνης προεξήρχε στον Εσπερινό και την θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θαβωρίου κ. Μεθόδιος, συλλειτουργούντων του...
08 Δεκεμβρίου, 2021 - 19:08
Τελευταία ενημέρωση: 08/12/2021 - 19:24

Η εορτή της Αγίας Αικατερίνης στα Ιεροσόλυμα

Διαδώστε:
Η εορτή της Αγίας Αικατερίνης στα Ιεροσόλυμα

Η μνήμη της Αγίας ενδόξου μεγαλομάρτυρος και πανσόφου Αικατερίνης εορτάσθηκε σήμερα, Τετάρτη, 25η Νοεμβρίου (με το παλαιό εορτολόγιο)/8η Δεκεμβρίου 2021, στην Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης στην παλαιά Ιερουσαλήμ, βορειοδυτικά και πολύ κοντά στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Προς τιμήν της Αγίας Αικατερίνης προεξήρχε στον Εσπερινό και την θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θαβωρίου κ. Μεθόδιος, συλλειτουργούντων του Δραγουμάνου Αρχιμανδρίτου π. Ματθαίου, του Πρεσβυτέρου π. Φάραχ, του Αρχιδιακόνου π. Μάρκου και του Ιεροδιακόνου π. Ευλογίου, ψαλλόντων του Ιεροδιακόνου π. Συμεών και του κ. Βασιλείου Γκοτσοπούλου μετά των μαθητών της Πατριαρχικής Σχολής και παρακολουθούντων μοναζουσών και πιστών.

Διαρκούσης της θείας Λειτουργίας προσήλθε για προσκύνηση μαζί με Αγιοταφείτες Πατέρες ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος.

Την Πατριαρχική και Αρχιερατική Συνοδεία και το εκκλησίασμα δεξιώθηκε ο καλώς επιμελούμενος των της Μονής ηγούμενος Αρχιμανδρίτης π. Στέφανος.

Η μνήμη της Αγίας Αικατερίνης εορτάσθηκε με λαμπρότητα, βεβαίως, και στην Ιερά Μονήν Αγίας Αικατερίνης του Σινά, στην οποία δεν γινόταν να αποσταλή εκπρόσωπος του Πατριαρχείου, λόγω των περιορισμών του covid-19.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων