29/04/2024 29/04/2024 Το απόγευμα του Σαββάτου του Λαζάρου, 27 Απριλίου 2024, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος ευλόγησε τα βαΐα στην Βηθσφαγή. Ακολούθως ο Μακαριώτατος ανέθεσε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος κ. Ησύχιο να προεξάρχει της λιτανείας εν κλάδοις βαΐων και εν ψαλμωδία του «την κοινήν Ανάστασιν προ του Σου πάθους πιστούμενος», από της Βηθανίας διά της Ιεράς Μονής...
29 Απριλίου, 2024 - 8:11
Τελευταία ενημέρωση: 29/04/2024 - 8:02

Η λιτανεία της Βαϊοφόρου στα Ιεροσόλυμα

Διαδώστε:
Η λιτανεία της Βαϊοφόρου στα Ιεροσόλυμα

Το απόγευμα του Σαββάτου του Λαζάρου, 27 Απριλίου 2024, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος ευλόγησε τα βαΐα στην Βηθσφαγή.

Ακολούθως ο Μακαριώτατος ανέθεσε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος κ. Ησύχιο να προεξάρχει της λιτανείας εν κλάδοις βαΐων και εν ψαλμωδία του «την κοινήν Ανάστασιν προ του Σου πάθους πιστούμενος», από της Βηθανίας διά της Ιεράς Μονής Αναλήψεως, της Γεθσημανής, του Αγίου Στεφάνου και εκ της Πύλης των Λεόντων έως της Ιεράς Μονής των Αγίων Θεοπατόρων σε ανάμνηση της θριαμβευτικής εισόδου του Κυρίου στα Ιεροσόλυμα, όταν οι παίδες των Εβραίων Τον υποδέχθηκαν ψάλλοντες «ωσαννά τω Υιώ Δαυίδ».

Η προετοιμασία για την εκκίνηση εκ της Μονής της Βαϊοφόρου έγινε με την επιμέλεια της Επιστάτριας μοναχής Σαββίνας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων