19/04/2023 25/04/2023 Με ιεροπρέπεια, με εκκλησιαστική τάξη, καθώς και με τη αθρόα συμμετοχή του ευσεβούς ποιμνίου, τελέσθηκαν οι Ιερές Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και της Λαμπροφόρου Αναστάσεως στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Καττάρων. Των Ιερών Ακολουθειών προέστη ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Καττάρων κ. Μακάριος, συλλειτουργούντος του Οικονόμου π. Σωτηρίου. Πλήθος πιστών με ευλάβεια και κατάνυξη συμμετείχαν στη Θεία Κοινωνία και...
19 Απριλίου, 2023 - 21:24
Τελευταία ενημέρωση: 25/04/2023 - 22:29

Η Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα στη Ντόχα του Κατάρ

Διαδώστε:
Η Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα στη Ντόχα του Κατάρ

Με ιεροπρέπεια, με εκκλησιαστική τάξη, καθώς και με τη αθρόα συμμετοχή του ευσεβούς ποιμνίου, τελέσθηκαν οι Ιερές Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και της Λαμπροφόρου Αναστάσεως στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Καττάρων.

Των Ιερών Ακολουθειών προέστη ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Καττάρων κ. Μακάριος, συλλειτουργούντος του Οικονόμου π. Σωτηρίου.

Πλήθος πιστών με ευλάβεια και κατάνυξη συμμετείχαν στη Θεία Κοινωνία και πολλοί προσήλθαν από τις πόλεις του Εμιράτου και την Σαουδική Αραβία στο Ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου και της Εξομολογήσεως.

Οι Ακολουθίες τελέσθηκαν στην Ελληνική, Αραβική, Σλαυονική, Σερβική, Ρουμανική και Αγγλική γλώσσα με σκοπό την πληρέστερη συμμετοχή του πολυγλώσσου ποιμνίου. Οι ιεροψάλτες απέδωσαν με θαυμάσιο τρόπο τους ύμνους και οι χορωδίες τα Εγκώμια της Μεγάλης Παρασκευής στην Αραβική, Ελληνική και Σερβική γλώσσα.

Τη Μεγάλη Παρασκευή και τη νύκτα του Μεγάλου Σαββάτου προσήλθαν στην ακολουθία ο Πρέσβης της Ρωσίας κ. Ντημίτρι Ντουγκάντκιν, ο Σύμβουλος της Ελληνικής Πρεσβείας στη Ντόχα κ. Γεώργιος Ζαφείρης και ο Αναπληρωτής Επικεφαλής της Πρεσβείας της Σερβίας κ. Σλομπόνταν Ραντέκα.

Τη Μεγάλη Παρασκευή σε ατμόσφαιρα βαθειάς κατάνυξης και συγκίνησης τελέσθηκε η Ακολουθία του Επιταφίου και η περιφορά εντός του αυλογύρου του Επισκοπείου.

Τη νύκτα του Μεγάλου Σαββάτου πλήθος χριστιανών κατέκλυσε ασφυκτικά τον Ιερό Καθεδρικό Ναό και τον προαύλιο χώρο του. Εν συνεχεία παρέμειναν και συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία, μεταλαβόντες σχεδόν άπαντες των Αχράντων Μυστηρίων και ακολούθησε η ευλογία των Πασχαλινών αυγών και εδεσμάτων.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων