21/08/2021 21/08/2021 του Νίκου Οικονόμου / ope.gr Με την δέουσα ευλάβεια και τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων προστασίας εορτάστηκε η Μεταμόρφωση του Σωτήρος (με το παλαιό εορτολόγιο) στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στο Αμμάν της Ιορδανίας, και συγκεκριμένα στην περιοχή Αλ Μπαλάντ της παλιάς πόλης. Το απόγευμα της παραμονής της εορτής, την Τετάρτη 5/18 Αυγούστου 2021, τελέστηκε Εσπερινός...
21 Αυγούστου, 2021 - 16:02
Τελευταία ενημέρωση: 21/08/2021 - 19:00

Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Αμμάν της Ιορδανίας

Διαδώστε:
Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Αμμάν της Ιορδανίας
  • του Νίκου Οικονόμου / ope.gr

Με την δέουσα ευλάβεια και τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων προστασίας εορτάστηκε η Μεταμόρφωση του Σωτήρος (με το παλαιό εορτολόγιο) στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στο Αμμάν της Ιορδανίας, και συγκεκριμένα στην περιοχή Αλ Μπαλάντ της παλιάς πόλης.

Το απόγευμα της παραμονής της εορτής, την Τετάρτη 5/18 Αυγούστου 2021, τελέστηκε Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Κυριακουπόλεως κ. Χριστοφόρου και την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Πέμπτη 6/19 Αυγούστου 2021, ο Σεβασμιώτατος προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος, αφού αρχικά αναφέρθηκε στο νόημα της εορτής, πρόσθεσε ότι η Μεταμόρφωση είναι το προσωπικό πέρασμα για κάθε πιστό από μια κατάσταση φθοράς σε μια κατάσταση χάριτος και αγνότητας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κυριακουπόλεως κ. Χριστοφόρος ευλόγησε τους καρπούς της αμπέλου. Παράλληλα, ευχαρίστησε τον Εφημέριο του Ναού Οικονόμο Σωτήριο Χάλασσα για το έργο του στην ενορία και έκανε ιδιαίτερη μνεία στην λειτουργία των Κατηχητικών Σχολείων και του Συνδέσμου Κυριών.

 

Βίντεο από την Θεία Λειτουργία:

 

Βίντεο από τoν Εσπερινό:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων