08/12/2020 08/12/2020 Εορτάσθηκε σήμερα (25η Νοεμβρίου/8η Δεκεμβρίου 2020) στην Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης στην Παλαιά Πόλη της Ιερουσαλήμ η μνήμη της Αγίας από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Στον (χθεσινό) εσπερινό της μνήμης της Αγίας Αικατερίνης αλλά και στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία σήμερα προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελενουπόλεως κ. Ιωακείμ, συλλειτουργούντων των Αρχιμανδριτών Ματθαίου Γέροντος Δραγουμάνου και Παϊσίου και των...
08 Δεκεμβρίου, 2020 - 17:45
Τελευταία ενημέρωση: 08/12/2020 - 17:47

Η μνήμη της Αγίας Αικατερίνης στα Ιεροσόλυμα

Διαδώστε:
Η μνήμη της Αγίας Αικατερίνης στα Ιεροσόλυμα

Εορτάσθηκε σήμερα (25η Νοεμβρίου/8η Δεκεμβρίου 2020) στην Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης στην Παλαιά Πόλη της Ιερουσαλήμ η μνήμη της Αγίας από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Στον (χθεσινό) εσπερινό της μνήμης της Αγίας Αικατερίνης αλλά και στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία σήμερα προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελενουπόλεως κ. Ιωακείμ, συλλειτουργούντων των Αρχιμανδριτών Ματθαίου Γέροντος Δραγουμάνου και Παϊσίου και των Αραβοφώνων Πρεσβυτέρων π. Φάραχ Μπαντούρ και π. Νεκταρίου Χούρη. Έψαλλαν οι: Ιεροδιάκονος Συμεών ο Πρωτοψάλτης του μοναστηριακού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, Αρχιμανδρίτης π. Ευσέβιος και ο κ. Βασίλειος Γκοτσόπουλος και μετείχαν πιστοί Ελληνόφωνοι, Αραβόφωνοι και Ρωσόφωνοι εκ της παροικίας Ιεροσολύμων.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας την Ιερά Μονή επισκέφθηκε «διά προσκύνησιν» η Α.Θ.Μ. ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος μετά Πατέρων Αγιοταφιτών.

Την Πατριαρχική και Αρχιερατική Συνοδεία και το εκκλησίασμα εδεξιώθη ο ηγούμενος Αρχιμανδρίτης Στέφανος.

Κατά την εορτή αυτή η Εκκλησία επιτελεί τη μνήμη της Αγίας Αικατερίνης, «ως ζησάσης στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου τον 4ον αιώνα, ούσης πεπαιδευμένης και νικησάσης την σοφίαν «των κομψών των ασεβών» ειδωλολατρών, «του Πνεύματος τη μαχαίρα» …. ομολογησάσης τον Χριστόν, βασανισθείσης και αθλησάσης ενδόξως επί Μαξιμίνου το 305 μ.Χ».

Το ιερό λείψανο της Αγίας φυλάσσεται στην Ιερά Μονή του Σινά, «ένθα και λαμπρώς εορτάζεται η μνήμη αυτής μετ᾽ αντιπροσωπείας του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, ουχί όμως το έτος τούτο, λόγω της λοιμώδους νόσου του Covid 19».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων