09/01/2021 09/01/2021 Το Σάββατον, 27ην Δεκεμβρίου 2020/ 9ην Ιανουαρίου 2021, εορτάστηκε στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων η μνήμη του αγίου πρωτομάρτυρος και αρχιδιακόνου Στεφάνου. Προς τιμήν του αγίου Στεφάνου στον τόπο του λιθοβολισμού του, όπυ σήμερα υπάρχει περικαλλής Ναός, τελέσθηκε χθες το απόγευμα Εσπερινός ενώ σήμερα το πρωί θεία Λειτουργία υπό του Γέροντος Καμαράση Αρχιμανδρίτου π. Νεκταρίου, συλλειτουργούντος του...
09 Ιανουαρίου, 2021 - 13:41
Τελευταία ενημέρωση: 09/01/2021 - 13:22

Η μνήμη του Αγίου Στεφάνου στον τόπο μαρτυρίου του

Διαδώστε:
Η μνήμη του Αγίου Στεφάνου στον τόπο μαρτυρίου του

Το Σάββατον, 27ην Δεκεμβρίου 2020/ 9ην Ιανουαρίου 2021, εορτάστηκε στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων η μνήμη του αγίου πρωτομάρτυρος και αρχιδιακόνου Στεφάνου.

Προς τιμήν του αγίου Στεφάνου στον τόπο του λιθοβολισμού του, όπυ σήμερα υπάρχει περικαλλής Ναός, τελέσθηκε χθες το απόγευμα Εσπερινός ενώ σήμερα το πρωί θεία Λειτουργία υπό του Γέροντος Καμαράση Αρχιμανδρίτου π. Νεκταρίου, συλλειτουργούντος του Αρχιμανδρίτου Μακαρίου και του π. Χάντερ Μπαράμκη, ψάλλοντος του ηγουμένου Αρχιμανδρίτου π. Επιφανίου και τη συμμετχοή λίγων πιστών, τους οποίους στο τέλος της θείας Λειτουργίας και της δέησης στον βράχο του λιθοβολισμού του Αγίου Στεφάνου, εδεξιώθη με κέρασμα ο ηγούμενος Αρχιμανδρίτης π. Επιφάνιος.

“Κατά την εορτήν ταύτην η Εκκλησία επιτελεί την μνήμην της διηγήσεως των Πράξεων των Αποστόλων (κεφ. 7), ότι ο Στέφανος ήτο εις εκ των επτά διακόνων, τους οποίους εξέλεξαν οι Απόστολοι, διά να διακονούν εις τας «τραπέζας», δείπνα της αγάπης, πλήρης θείου ζήλου και κηρύττων τον Ιησούν, ως τον Χριστόν, όπερ δεν ηνέχθη το Συνέδριον των Ιουδαίων και εκάλεσεν αυτόν εις απολογίαν. Κατά την απολογίαν ταύτην ο Στέφανος ανεφέρθη εις την ιστορίαν του Ιουδαικού λαού και εις το ότι θεωρεί τον Υιόν του Θεού καθήμενον εκ δεξιών του Δημιουργού. Διά την ομολογίαν αυτήν ο Στέφανος ωδηγήθη εις τόπον εν Γεθσημανή και εκεί ελιθοβολήθη, προσευχόμενος υπέρ των λιθοβολούντων αυτόν, εν ω νεανίας τις ονόματι Σαούλ εφύλαττε τα ιμάτια αυτών”, αναφέρει, μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του Πατριαρχείου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων