15/01/2020 15/01/2020 Την μνήμη του αγίου Βασιλείου Αρχιεπισκόπου Καισαρείας της Καππαδοκίας ουρανοφάντορος του Μεγάλου εορτάστηκε, χθες, στην Ιερά Μονή Αγίου Βασιλείου της Παλαιάς Πόλεως Ιεροσολύμων, που βρίσκεται πριν την Νέα Πύλη του τείχους της πόλης. Συνεχίζοντας η σχετική ανακοίνωση του Πατριαρχείου ενημερώνει: Διά την εορτήν ταύτην ετελέσθη εις την εν λόγω Μονήν θεία Λειτουργία την πρωίαν της...
15 Ιανουαρίου, 2020 - 14:05
Τελευταία ενημέρωση: 15/01/2020 - 16:18

Η μνήμη του Αγίου Βασιλείου εορτάστηκε στα Ιεροσόλυμα

Διαδώστε:
Η μνήμη του Αγίου Βασιλείου εορτάστηκε στα Ιεροσόλυμα

Την μνήμη του αγίου Βασιλείου Αρχιεπισκόπου Καισαρείας της Καππαδοκίας ουρανοφάντορος του Μεγάλου εορτάστηκε, χθες, στην Ιερά Μονή Αγίου Βασιλείου της Παλαιάς Πόλεως Ιεροσολύμων, που βρίσκεται πριν την Νέα Πύλη του τείχους της πόλης.

Συνεχίζοντας η σχετική ανακοίνωση του Πατριαρχείου ενημερώνει:

Διά την εορτήν ταύτην ετελέσθη εις την εν λόγω Μονήν θεία Λειτουργία την πρωίαν της Πρωτοχρονιάς υπό του Τελετάρχου Αρχιμανδρίτου Βαρθολομαίου, ψάλλοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Μαδάβων κ. Αριστοβούλου, του Αρχιμανδρίτου π. Δημητρίου και του μοναχού Ραφαήλ και μετέχοντος αθρόου εκκλησιάσματος εκ μοναχών, μοναζουσών και προσκυνητών.

Διαρκούσης της θείας Λειτουργίας προσήλθε διά προσκύνησιν η Α.Θ.Μ. ο Πατήρ ημών και Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος και η συνοδεία των Αγιοταφιτών Πατέρων μετά την διανομήν της Βασιλόπιττας εις το Επιτροπικόν.

Την Πατριαρχικήν Συνοδείαν και όλον το εκκλησίασμα εδεξιώθη με κέρασμα ο ηγούμενος της Μονής Γέρων Καμαράσης Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων