06/12/2020 06/12/2020 Η νέα πρέσβης της Κύπρου στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ κ. Θεοδώρα Κωνσταντινίδου με τη συνοδεία του Ακολούθου κ. Χρύσανθου Κωνσταντίνου επισκέφτηκαν το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου (20 Νοεμβρίου) όπου τους υποδέχτηκε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος με Αγιοταφίτες Πατέρες. Ο Μακαριώτατος συνομίλησε με την κα. Κωνσταντινίδου και της μίλησε για το...
06 Δεκεμβρίου, 2020 - 9:28
Τελευταία ενημέρωση: 06/12/2020 - 9:30

Η πρέσβης της Κύπρου στο Ισραήλ επισκέφτηκε τον Πατριάρχη

Διαδώστε:
Η πρέσβης της Κύπρου στο Ισραήλ επισκέφτηκε τον Πατριάρχη

Η νέα πρέσβης της Κύπρου στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ κ. Θεοδώρα Κωνσταντινίδου με τη συνοδεία του Ακολούθου κ. Χρύσανθου Κωνσταντίνου επισκέφτηκαν το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου (20 Νοεμβρίου) όπου τους υποδέχτηκε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος με Αγιοταφίτες Πατέρες.

Ο Μακαριώτατος συνομίλησε με την κα. Κωνσταντινίδου και της μίλησε για το Πατριαρχείο ως το πρώτο θρησκευτικό Χριστιανικό ίδρυμα της Αγίας Γης και του έργου που επιτελεί για τη συμφιλίωση και την ειρήνη στην Αγία Γη και το ρόλο που διαδραματίζει ως φύλακας πνευματικής αλλά και υλικής, φυσικής περιουσίας τόσο στα Ιεροσόλυμα όσο και στις άλλες περιοχές της Αγίας Γης.

Ο Μακαριώτατος ανέφερε ότι οι πολιτικές αρχές του Ισραήλ, της Ιορδανίας και της Παλαιστίνης αναγνωρίζουν το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων ως το αρχαιότερο θρησκευτικό ίδρυμα της Αγίας Γης ενώ επικυρώνουν την εκλογή του εκάστοτε Πατριάρχη για αναγνώριση. Ο Καρδιά του Πατριαρχείου είναι ο Πανάγιο Τάφος και ο Φρικτός Γολγοθάς τόνισε ο Πατριάρχης στην πρέσβη αφού εκεί εχύθη το λυτρωτικό αίμα του Ιησού Χριστού.

Η κα. Κωνσταντινίδου ευχαρίστησε τον Πατριάρχη για την ενημέρωση και δήλωση τη διάθεσή της να συνεργαστεί με το Πατριαρχείο για τη στήριξη και το όφελος του αλλά και το έθνος και των νόμιμων δικαιωμάτων του Κυπριακού λαού.

Ο Μακαριώτατος πρόσφερε στην πρέσβη μία Εικόνα του ανακαινισθέντος Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου όπου μετά την επίσκεψη η πρέσβης με τον Ακόλουθο κ. Κωνσταντίνου πήγαν για προσκύνηση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων