08/01/2022 09/01/2022 Τη Σύναξη της Θεοτόκου γιόρτασε σήμερα, Σάββατο, 26η Δεκεμβρίου 2021/8η Ιανουαρίου 2022, το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, αφού μόλις χθες εορτάσθηκαν τα Χριστούγεννα (με το παλαιό ημερολόγιο). Λέγοντας «Σύναξη» η Εκκλησία εννοεί τη συνάθροιση των μελών της, για να τιμήσουν το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου λόγω της υψίστης προσφοράς αυτής στην ενσάρκωση και ενανθρώπιση του Χριστού για...
08 Ιανουαρίου, 2022 - 14:45
Τελευταία ενημέρωση: 09/01/2022 - 8:28

Η Σύναξη της Θεοτόκου στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Διαδώστε:
Η Σύναξη της Θεοτόκου στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Τη Σύναξη της Θεοτόκου γιόρτασε σήμερα, Σάββατο, 26η Δεκεμβρίου 2021/8η Ιανουαρίου 2022, το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, αφού μόλις χθες εορτάσθηκαν τα Χριστούγεννα (με το παλαιό ημερολόγιο).

Λέγοντας «Σύναξη» η Εκκλησία εννοεί τη συνάθροιση των μελών της, για να τιμήσουν το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου λόγω της υψίστης προσφοράς αυτής στην ενσάρκωση και ενανθρώπιση του Χριστού για τη σωτηρία του ανθρωπίνου γένους.

Πρός τιμήν της Θεοτόκου τελέσθηκε πανηγυρική θεία Λειτουργία στον Πατριαρχικό καί Μοναστηριακό Ναό των αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου.

Η λειτουργία αυτή είναι επίσης και λειτουργία της Αδελφότητος για την εορτή των Χριστουγέννων στο Κέντρο αυτής, λόγω του εορτασμού των Χριστουγέννων στη Βηθλεέμ την ημέρα της 25ης Δεκεμβρίου/7ης Ιανουαρίου.

Στη γιορτή παρέστησαν και εκπρόσωποι της Ρωσσικής Πνευματικής Αποστολής (Missia).

Παράλληλα, η Σύναξη της Θεοτόκου τιμήθηκε και στο Χωριό των Ποιμένων και στην Ιερά Μονή Ποιμένων, απ’ όπου μπορείτε να δείτε το παρακάτω βίντεο:

Η Σύναξη της Θεοτόκου εορτάσθηκε δι’ Εσπερινού αφ’ εσπέρας καί θείας Λειτουργίας το πρωί στον Ναό της Συνάξεως της Θεοτόκου στο Χωρίο των Ποιμένων/Μπετσαχούρ, που ιδρύθηκε από τον μακαριστό ηγούμενο της Μονής του Αγίου Σάββα Αρχιμανδρίτη Σεραφείμ. Προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελενουπόλεως κ. Ιωακείμ, συλλειτουργούντων του Πνευματικού της Λαύρας του Αγίου Σάββα Αρχιμανδρίτου π. Ευδοκίμου, του Αρχιμανδρίτου π. Φιλουμένου καί των Πρεσβυτέρων του Χωρίου των Ποιμένων και συμπροσευχουμένων του ηγουμένου Αρχιμανδρίτου π. Ιγνατίου καί των Αγιοσαββιτών Πατέρων. Συμμετείχε μεγάλος αριθμός εντοπίων πιστών.

Την επιμέλεια της εορτής είχε ο ηγούμενος της Προσκυνηματικής Μονής και ηγούμενος της Μπετζάλλας Αρχιμανδρίτης π. Ιγνάτιος, που εξασκεί έργο ποιμαντικό και φιλανθρωπικό.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων