09/01/2021 09/01/2021 Την Παρασκευήν, 26 Δεκεμβρίου 2020/ 8 Ιανουαρίου 2021, εορτάστηκε στο Πατριαρχείου Ιεροσολύμων η εορτή της Συνάξεως της Υπεραγίας Θεοτόκου. Ως Σύναξιν εννοούμε την συγκέντρωση των πιστών, για να τιμήσουν ιδιαιτέρως το πρόσωπο της Θεοτόκου, λόγω του ρόλου, τον οποίον διεδραμάτισε στο έργο της σωτηρίας μας, δηλαδή στην εκ Πνεύματος Αγίου σύλληψη, σάρκωση και κατά σάρκα...
09 Ιανουαρίου, 2021 - 10:00
Τελευταία ενημέρωση: 09/01/2021 - 9:45

Η Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου στα Ιεροσόλυμα

Διαδώστε:
Η Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου στα Ιεροσόλυμα

Την Παρασκευήν, 26 Δεκεμβρίου 2020/ 8 Ιανουαρίου 2021, εορτάστηκε στο Πατριαρχείου Ιεροσολύμων η εορτή της Συνάξεως της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Ως Σύναξιν εννοούμε την συγκέντρωση των πιστών, για να τιμήσουν ιδιαιτέρως το πρόσωπο της Θεοτόκου, λόγω του ρόλου, τον οποίον διεδραμάτισε στο έργο της σωτηρίας μας, δηλαδή στην εκ Πνεύματος Αγίου σύλληψη, σάρκωση και κατά σάρκα γέννηση του Σωτήρος και Θεού ημών Κυρίου Ιησού Χριστού.

Η εορτή αυτή εορτάσθηκε πανηγυρικώς στον μοναστηριακό Ναό των αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης διά θείας Λειτουργίας υπό του εφημερίου Αρχιμανδρίτου π. Στεφάνου εν Πατριαρχική χοροστασία, ψάλλοντος του Πρωτοψάλτου Αρχιμανδρίτου π. Ευσεβίου δεξιά και του Τυπικάρη Αρχιμανδρίτου π. Αλεξίου αριστερά, των Αγιοταφιτών Πατέρων, παρουσία του Γενικού Προξένου της Ελλάδος στα Ιεροσόλυμα κ. Ευαγγέλου Βλιώρα χωρίς όμως στην παρουσία πιστών, λόγω των μέτρων διά τον covid – 19, των Αντιπροσώπων του Πατριαρχείου Μόσχας και του Πατριαρχείου Ρουμανίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων