21/01/2020 21/01/2020 ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ – Την Δευτέρα, 7ην /20ην Ιανουαρίου 2020, επομένη των Θεοφανείων εωρτάσθη η εορτή της Συνάξεως του Τιμίου Προδρόμου, για να τιμήσουν τον Τίμιον Πρόδρομο ως το πρόσωπο το καθυπουργήσαν κατεξοχήν εις την Βάπτισιν του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.  Επί τη εορτή ετελέσθη θεία Λειτουργία ανήμερα εις την Ιεράν Μονήν του Τιμίου Προδρόμου εν...
21 Ιανουαρίου, 2020 - 11:42
Τελευταία ενημέρωση: 21/01/2020 - 11:53

Η Σύναξις του Τιμίου Προδρόμου στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Διαδώστε:
Η Σύναξις του Τιμίου Προδρόμου στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ – Την Δευτέρα, 7ην /20ην Ιανουαρίου 2020, επομένη των Θεοφανείων εωρτάσθη η εορτή της Συνάξεως του Τιμίου Προδρόμου, για να τιμήσουν τον Τίμιον Πρόδρομο ως το πρόσωπο το καθυπουργήσαν κατεξοχήν εις την Βάπτισιν του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. 

Επί τη εορτή ετελέσθη θεία Λειτουργία ανήμερα εις την Ιεράν Μονήν του Τιμίου Προδρόμου εν Ιορδάνη, ανακαινισθείσαν και συντηρηθείσαν εκ των φθορών του πολέμου του 1967 τη δαπάνη του μακαριστού ηγουμένου του Σαρανταρίου Όρους Γερασίμου και ευσεβών δωρητών, τη προνοία του ηγουμένου Αρχιμανδρίτου π. Βαρθολομαίου.

Της θείας Λειτουργίας προεξήρξεν ο ιδρυτής του προσκυνήματος του Βαπτίσματος εις την έναντι δυτικήν όχθην του Ιορδάνου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλαδελφείας κ. Βενεδίκτου, συλλειτουργούντων των Αγιοταφιτών Αρχιμανδριτών Φιλουμένου και Μελετίου, του Πρωτοπρεσβυτέρου π. Στεφάνου, ψαλλόντων του κ. Βασιλείου Γκοτσοπούλου και μετεχόντων εν ευλαβεία πιστών Ιεροσολυμιτών και προσκυνητών.

Προς τους Πατέρας και το εκκλησίασμα παρέθεσε κέρασμα ο συντηρών και ανακαινίζων την Μονήν καθηγούμενος Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος.

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων