15/02/2023 16/02/2023 Με επίκεντρο την Ιερά Μονή της Παναγίας Σεϊδανάγιας στη Χριστιανική συνοικία των Ιεροσολύμων εορτάστηκε στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων η Υπαπαντή του Κυρίου την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023 (2 Φεβρουαρίου με το παλαιό εορτολόγιο). Το απόγευμα της παραμονής της εορτής τελέσθηκε Εσπερινός και ανήμερα το πρωί της εορτής Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντίνης κ. Αριστάρχου,...
15 Φεβρουαρίου, 2023 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 16/02/2023 - 2:57

Η Υπαπαντή του Κυρίου στην Ι.Μ. Παναγίας Σεϊδανάγιας Ιεροσολύμων

Διαδώστε:
Η Υπαπαντή του Κυρίου στην Ι.Μ. Παναγίας Σεϊδανάγιας Ιεροσολύμων

Με επίκεντρο την Ιερά Μονή της Παναγίας Σεϊδανάγιας στη Χριστιανική συνοικία των Ιεροσολύμων εορτάστηκε στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων η Υπαπαντή του Κυρίου την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023 (2 Φεβρουαρίου με το παλαιό εορτολόγιο).

Το απόγευμα της παραμονής της εορτής τελέσθηκε Εσπερινός και ανήμερα το πρωί της εορτής Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντίνης κ. Αριστάρχου, συλλειτουργούντων των Αγιοταφιτών Αρχιμανδριτών π. Ιερωνύμου και π. Μακαρίου, των Αραβοφώνων ιερέων π. Χαραλάμπους και π. Νεκταρίου, ιερέων από Ρουμανία, Ρωσία και Γεωργία και του Ιεροδιακόνου π. Συμεών.

Έψαλλαν ο κ. Βασίλειος Γκοτσόπουλος στα ελληνικά και ο κ. Ριμόν Κάμαρ στα αραβικά.

Παρέστη πλήθος προσκυνητών και μελών της ενορίας του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, παρουσία του Γενικού Προξένου της Ελλάδος στα Ιεροσόλυμα κ. Ευαγγέλου Βλιώρα.

Στο Κοινωνικό της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον Θείο λόγο στα ελληνικά και αραβικά

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος μαζί με Αγιοταφίτες Πατέρες  επισκέφθηκε την Ιερά Μονή για να προσκυνήσει.

Την Πατριαρχική και την Αρχιερατική συνοδεία καθώς και το εκκλησίασμα δεξιώθηκε πλουσιοπάροχα στο ηγουμενείο και το προαύλιο του Ναού η οσιωτάτη ηγουμένη Σεραφείμα.

 

 

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων