25/05/2023 26/05/2023 Η 35η τελετή απονομής τίτλων σε δεκατρείς αποφοίτους της Σχολής του Αγίου Δημητρίου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών του ξενοδοχείου Notre Damme στη Νέα Πύλη της Παλαιάς Πόλης των Ιεροσολύμων το απόγευμα της Τρίτης 10ης/23ης Μαΐου 2023. Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος Γ΄ τίμησε με την παρουσία του την τελετή, συνοδευόμενος από...
25 Μαΐου, 2023 - 21:40
Τελευταία ενημέρωση: 26/05/2023 - 1:26

Ιεροσόλυμα: Απονομή τίτλων στους αποφοίτους της Πατριαρχικής Σχολής του Αγίου Δημητρίου

Διαδώστε:
Ιεροσόλυμα: Απονομή τίτλων στους αποφοίτους της Πατριαρχικής Σχολής του Αγίου Δημητρίου

Η 35η τελετή απονομής τίτλων σε δεκατρείς αποφοίτους της Σχολής του Αγίου Δημητρίου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών του ξενοδοχείου Notre Damme στη Νέα Πύλη της Παλαιάς Πόλης των Ιεροσολύμων το απόγευμα της Τρίτης 10ης/23ης Μαΐου 2023.

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος Γ΄ τίμησε με την παρουσία του την τελετή, συνοδευόμενος από τον Επιθεωρητή των Αραβικών Σχολών του Πατριαρχείου Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ελενουπόλεως κ. Ιωακείμ, τον Γέροντα Αρχιγραμματέα Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντίνης κ. Αρίσταρχο, τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Πέλλης κ. Φιλούμενο, τον π. Φάραχ Μπαντούρ, τον π. Ήσσα Μούσλεχ και τον Αρχιδιάκονο  π. Μάρκο, παρουσία του Γενικού Προξένου της Ελλάδος στα Ιεροσόλυμα κ. Ευαγγέλου Βλιώρα, των καθηγητών και των γονέων και συγγενών των αποφοίτων.

Η τελετή άρχισε με την ανάκρουση του Παλαιστινιακού και του Ελληνικού Εθνικού Ύμνου καθώς και την ανάγνωση Περικοπής από την Αγία Γραφή. Επίσης το πρόγραμμα της τελετής περιλάμβανε τραγούδια και χορευτικά δρώμενα από τις μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου της Σχολής και ομιλία του έμπειρου με πολυετή εκπαιδευτική πείρα Διευθυντή της Σχολής κ. Σαμήρ Ζανανήρι. Ο Διευθυντής παρουσίασε το σημαντικό εκπαιδευτικό έργο που επιτελείται στη Σχολή επί τριάντα πέντε χρόνια και επαίνεσε τον Μακαριώτατο για την συμπαράσταση του Πατριαρχείου στη Σχολή.

Μια μαθήτρια της Σχολής προσέφερε στον Μακαριώτατο μια ανθοδέσμη ως εκδήλωση ευχαριστίας για την συμπαράσταση του στη Σχολή.

Τρεις μαθητές προσφώνησαν τον Μακαριώτατο στα Αραβικά, στα Αγγλικά και στα Ελληνικά και εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς τους καθηγητές τους και προς τον Μακαριώτατο για την υποστήριξη του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων προς την Σχολή.

Ακόμη η εκδήλωση περιλάμβανε Παλαιστινιακά τραγούδια, Παλαιστινιακούς και Ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς καθώς επίσης Ποντιακά άσματα και Ποντιακούς χορούς με την διδασκαλία της κ. Παναγιώτας Καφετζή και με την εκτέλεση του κ. Νικολάου Μιχαηλίδου.

Ακολούθησε η προσφώνηση του Μακαριωτάτου δια στόματος π. Ήσσα και η απονομή των τίτλων σε κάθε απόφοιτο από τον Μακαριώτατο με ευχές για καλή Πανεπιστημιακή και κοινωνική επιτυχία.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων