25/05/2021 25/05/2021 Mετά τη λήξη των εργασιών της Αγίας και Ιεράς Συνόδου στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, τη Δευτέρα, 11η /24η Μαΐου 2021, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος, ακολουθούμενος υπό των αγίων Συνοδικών, τέλεσε δι’ Αγιασμού τα Εγκαίνια της νέας πτέρυγας του Αρχείου του Πατριαρχείου, που ανεγέρθηκε με δαπάνες του Πατριαρχείου και βρίσκεται ύπερθεν του κτιρίου της παλαιάς...
25 Μαΐου, 2021 - 15:05
Τελευταία ενημέρωση: 25/05/2021 - 15:15

Ιεροσόλυμα: Εγκαίνια νέας πτέρυγας αρχείου του Πατριαρχείου

Διαδώστε:
Ιεροσόλυμα: Εγκαίνια νέας πτέρυγας αρχείου του Πατριαρχείου

Mετά τη λήξη των εργασιών της Αγίας και Ιεράς Συνόδου στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, τη Δευτέρα, 11η /24η Μαΐου 2021, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος, ακολουθούμενος υπό των αγίων Συνοδικών, τέλεσε δι’ Αγιασμού τα Εγκαίνια της νέας πτέρυγας του Αρχείου του Πατριαρχείου, που ανεγέρθηκε με δαπάνες του Πατριαρχείου και βρίσκεται ύπερθεν του κτιρίου της παλαιάς «Γράφουσας» και νυν Βιβλιοθήκης και εν συνεχεία του κτιρίου του Παλαιού Αρχείου του Πατριαρχείου.

Σχετικά με το γεγονός αυτό, ο Μακαριώτατος υπογράμμισε τη σημασία του έργου τούτου για την τοποθέτηση στη νέα πτέρυγα και τακτοποίηση και ψηφιοποίηση πολυαρίθμων εγγράφων, κυρίως της περιόδου της Οθωμανικής κυριαρχίας στην Αγία Γη, εγγράφων ιδιοκτησίας, προσκυνηματικών δικαιωμάτων, φιρμανίων, βερατίων και άλλων και ευχαρίστησε τον άνθρωπο που εκπόνησε την αρχιτεκτονική μελέτη και περαίωσε τη δομική πραγμάτωση αυτής, Αρχιτέκτονα του Ναού της Αναστάσεως, Θεοδόσιο Μητρόπουλο, και όλους όσοι συνετέλεσαν στην πραγματοποίηση του έργου τούτου. Ευχήθηκε δε στον Αρχειοφύλακα Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Μαδάβων κ. Αριστόβουλο καλή επιτυχία στην Αρχειοθέτηση των εγγράφων, με τη στήριξη του καθηγητού κ. Αγαμέμνονα Τσελίκα, συντάκτη του Καταλόγου των εγγράφων του Αρχείου τούτου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων