09/12/2022 09/12/2022 Πανηγυρικά τιμήθηκε η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης (25 Νοεμβρίου/8 Δεκεμβρίου) στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων με επίκεντρο την φερώνυμη Ιερά Μονή στην Παλαιά Πόλη. Οι ιερές ακολουθίες τελέστηκαν προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καπιτωλιάδος κ. Ησυχίου, συλλειτουργούντων των Αρχιμανδριτών Διονυσίου, Μακαρίου, του Ιερέως π. Νεκταρίου και του Ιεροδιακόνου π. Δοσιθέου. Έψαλλε κ. Βασίλειος Γκοτσόπουλος μετά των μαθητών...
09 Δεκεμβρίου, 2022 - 10:05
Τελευταία ενημέρωση: 09/12/2022 - 10:12

Ιεροσόλυμα: Η εορτή της Αγίας Αικατερίνης στην Παλαιά Πόλη

Διαδώστε:
Ιεροσόλυμα: Η εορτή της Αγίας Αικατερίνης στην Παλαιά Πόλη

Πανηγυρικά τιμήθηκε η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης (25 Νοεμβρίου/8 Δεκεμβρίου) στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων με επίκεντρο την φερώνυμη Ιερά Μονή στην Παλαιά Πόλη.

Οι ιερές ακολουθίες τελέστηκαν προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καπιτωλιάδος κ. Ησυχίου, συλλειτουργούντων των Αρχιμανδριτών Διονυσίου, Μακαρίου, του Ιερέως π. Νεκταρίου και του Ιεροδιακόνου π. Δοσιθέου. Έψαλλε κ. Βασίλειος Γκοτσόπουλος μετά των μαθητών της Πατριαρχικής Σχολής Σιών. Παρέστησαν προσευχόμενοι πιστοί από τα Ιεροσόλυμα και προσκυνητές από την Ελλάδα, της Ρωσία και τη Ρουμανία.

Την Αρχιερατική Συνοδεία και το εκκλησίασμα δεξιώθηκε στο ηγουμενείο και στην αυλή του Ιερού Ναού ο ηγούμενος και συντηρητής του εικονοστασίου του Ιερού Ναού της Μονής Αρχιμανδρίτης π. Στέφανος.

Για την ομολογία της η Αγία Αικατερίνη βασανίσθηκε με ποικίλα βασανιστήρια και είλκυσε πολλούς στην εις Χριστόν πίστη και τέλος στέφθηκε με το στεφάνι του μαρτυρίου το έτος 305, και για αυτό εκλήθη υπό των χριστιανών πιστών ως «νύμφη του Χριστού».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων