14/04/2023 14/04/2023 Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής η πρόοδος του Τιμίου Σταυρού από το Πραιτώριο έως τον Φρικτό Γολγοθά. Πρόκειται για την απόσταση που περπάτησε ο Χριστός από την φυλακή μέχρι τον τόπο όπου σταυρώθηκε από τους Ρωμαίους. Της πομπής προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος κ. Ησύχιος. Το “Πραιτώριο” στην οδό των Παθών, την εποχή του...
14 Απριλίου, 2023 - 14:41
Τελευταία ενημέρωση: 14/04/2023 - 14:45

Ιεροσόλυμα: Η πρόοδος του Τιμίου Σταυρού από το Πραιτώριο στον Φρικτό Γολγοθά

Διαδώστε:
Ιεροσόλυμα: Η πρόοδος του Τιμίου Σταυρού από το Πραιτώριο στον Φρικτό Γολγοθά

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής η πρόοδος του Τιμίου Σταυρού από το Πραιτώριο έως τον Φρικτό Γολγοθά. Πρόκειται για την απόσταση που περπάτησε ο Χριστός από την φυλακή μέχρι τον τόπο όπου σταυρώθηκε από τους Ρωμαίους. Της πομπής προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος κ. Ησύχιος.

Το “Πραιτώριο” στην οδό των Παθών, την εποχή του Χριστού ήταν Διοικητήριο και επίσημη κατοικία του Ρωμαίου Διοικητή Ηγεμόνα Πιλάτου. Εδώ έφεραν τον Ιησού μετά τον Άννα και τον Καϊάφα για να δικαστεί. Εδώ ο Πιλάτος διέταξε να μαστιγώσουν τον Ιησού. Εδώ Τον έντυσαν με την κόκκινη χλαμύδα, Τον φυλάκισαν και Τον καταδίκασαν στην έσχατη ποινή του θανάτου με σταύρωση. Εδώ του έδωσαν το Σταυρό για να ξεκινήσει το δρόμο του Μαρτυρίου…

Στους δρόμους από όπου πορεύθηκε η πομπή είχε συγκεντρωθεί πλήθος πιστών προκειμένου να παρακολουθήσει την τελετή. Παρέστη ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Ιερουσαλήμ κ. Ευάγγελος Βλιώρας.

Επίσης, σήμερα το πρωί η θύρα του ναού της Αναστάσεως άνοιξε από τους Ορθοδόξους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων