09/01/2023 09/01/2023 Στη καθιερωμένη δεξίωση, που παρατίθεται ετησίως στη Μεγάλη Αίθουσα θρόνου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων με την ευκαιρία της εορτής των Χριστουγέννων, παρέστη την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023 ο επικεφαλής της Ρωσικής Εκκλησιαστικής Αποστολής στα Ιεροσόλυμα Αρχιμανδρίτης Αλέξανδρος Γέλισοφ συνοδευόμενος από τα στελέχη της Αποστολής ηγούμενο Νίκωνα Γκολόφκο, ιερομόναχο Δομετιανό Μαρκαριάν και ιερομόναχο Αθανάσιο Μπούκιν. Της δεξίωσης...
09 Ιανουαρίου, 2023 - 20:14
Τελευταία ενημέρωση: 09/01/2023 - 20:23

Ιεροσόλυμα: Η Ρωσική Εκκλησιαστική Αποστολή στον Πατριάρχη Θεόφιλο

Διαδώστε:
Ιεροσόλυμα: Η Ρωσική Εκκλησιαστική Αποστολή στον Πατριάρχη Θεόφιλο

Στη καθιερωμένη δεξίωση, που παρατίθεται ετησίως στη Μεγάλη Αίθουσα θρόνου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων με την ευκαιρία της εορτής των Χριστουγέννων, παρέστη την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023 ο επικεφαλής της Ρωσικής Εκκλησιαστικής Αποστολής στα Ιεροσόλυμα Αρχιμανδρίτης Αλέξανδρος Γέλισοφ συνοδευόμενος από τα στελέχη της Αποστολής ηγούμενο Νίκωνα Γκολόφκο, ιερομόναχο Δομετιανό Μαρκαριάν και ιερομόναχο Αθανάσιο Μπούκιν.

Της δεξίωσης προέστη ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος Γ’.

Επίσης παρέστησαν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στα Ιεροσόλυμα Ευάγγελος Βλιώρας, ιεράρχες του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, Αγιοταφίτες κληρικοί και πολυπληθείς εκπρόσωποι της Ελληνόφωνης και Αραβόφωνης Χριστιανικής Κοινότητας στα Ιεροσόλυμα.

Η χορωδία της Θεολογικής Ακαδημίας Σρετένσκι (Υπαπαντής) της Μόσχας υπό τη διεύθυνση του Ηλία Βεντίσεφ, ερμήνευσαν Χριστουγεννιάτικους ύμνους και έψαλλαν τα κάλαντα στον Μακαριώτατο.

Ο Αρχιμανδρίτης Αλέξανδρος Γέλισοφ διαβίβασε στον Μακαριώτατο κ.κ. Θεόφιλο τις ευχές από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλο και τον Πρόεδρο του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ κ. Αντώνιο. Στη συνέχεια τα στελέχη της Αποστολής προσέφεραν στον Μακαριώτατο Χριστουγεννιάτικα δώρα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων