19/09/2023 19/09/2023 Στις 17 Σεπτεμβρίου 2023, ο μητροπολίτης Αγίας Πετρουπόλεως και Λάντογκας Βαρσανούφιος συλλειτούργησε στον ιερό ναό της Αναστάσεως του Κυρίου στην Ιερουσαλήμ με τον αρχιεπίσκοπο Γεράσων Θεοφάνη από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και τον επίσκοπο Μοράβιτσι Αντώνιο από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Σερβίας πλαισιούμενοι από τους κληρικούς των Ορθοδόξων Εκκλησιών Ιεροσολύμων, Ρωσίας, Σερβίας και Ρουμανίας. Η Θεία...
19 Σεπτεμβρίου, 2023 - 17:31
Τελευταία ενημέρωση: 19/09/2023 - 17:17

Ιεροσόλυμα: Ιεράρχες από τα Πατριαρχεία Ρωσίας και Σερβίας συλλειτούργησαν στον Ναό της Αναστάσεως

Διαδώστε:
Ιεροσόλυμα: Ιεράρχες από τα Πατριαρχεία Ρωσίας και Σερβίας συλλειτούργησαν στον Ναό της Αναστάσεως

Στις 17 Σεπτεμβρίου 2023, ο μητροπολίτης Αγίας Πετρουπόλεως και Λάντογκας Βαρσανούφιος συλλειτούργησε στον ιερό ναό της Αναστάσεως του Κυρίου στην Ιερουσαλήμ με τον αρχιεπίσκοπο Γεράσων Θεοφάνη από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και τον επίσκοπο Μοράβιτσι Αντώνιο από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Σερβίας πλαισιούμενοι από τους κληρικούς των Ορθοδόξων Εκκλησιών Ιεροσολύμων, Ρωσίας, Σερβίας και Ρουμανίας.

Η Θεία Μυσταγωγία τελέσθηκε στην ελληνική, την εκκλησιαστική σλαβονική και τη ρουμανική γλώσσα, παρουσία των προσκυνητών από τη Ρωσία, τη Σερβία και τη Ρουμανία.

Στις 16 Σεπτεμβρίου, ο μητροπολίτης Αγίας Πετρουπόλεως και Λάντογκας Βαρσανούφιος τέλεσε τον εόρτιο εσπερινό και όρθρο στον ιερό ναό της Αγίας Τριάδος της Ρωσικής Εκκλησιαστικής Αποστολής στην Ιερουσαλήμ, συμπαραστατούμενος από τον επικεφαλής της Αποστολής αρχιμανδρίτη Αλέξανδρο Γέλισοφ, τον γραμματέα της Αποστολής ηγούμενο Νίκωνα Γκολόφκο, τον καθηγούμενο της ιεράς μονής Οσίου Αλεξάνδρου του Σβιρ π. Αντώνιο Γκούτνικ κα.

Πηγή: Πατριαρχείο Μόσχας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων