03/10/2022 03/10/2022 Μεθεορτίως τίμησαν χθες (19 Σεπτεμβρίου/ 2 Οκτωβρίου) την Παγκόσμια Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στην ομώνυμη Ιερά Μονή η οποία βρίσκεται στην Δυτική Ιερουσαλήμ κοντά στην Εβραϊκή Βουλή. Η εορτή πραγματοποιείται εκεί σε μνήμη και τιμή της παραδόσεως ότι στην περιοχή της Μονής αυτής φυτεύθηκε από τον Λωτ το τρισύνθετο ξύλο εκ κέδρου, πεύκου και...
03 Οκτωβρίου, 2022 - 10:42
Τελευταία ενημέρωση: 03/10/2022 - 11:07

Ιεροσόλυμα: Μεθεόρτια εόρτασαν την Ύψωση στη Μονή του Τιμίου Σταυρού (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Ιεροσόλυμα: Μεθεόρτια εόρτασαν την Ύψωση στη Μονή του Τιμίου Σταυρού (ΒΙΝΤΕΟ)

Μεθεορτίως τίμησαν χθες (19 Σεπτεμβρίου/ 2 Οκτωβρίου) την Παγκόσμια Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στην ομώνυμη Ιερά Μονή η οποία βρίσκεται στην Δυτική Ιερουσαλήμ κοντά στην Εβραϊκή Βουλή.

Η εορτή πραγματοποιείται εκεί σε μνήμη και τιμή της παραδόσεως ότι στην περιοχή της Μονής αυτής φυτεύθηκε από τον Λωτ το τρισύνθετο ξύλο εκ κέδρου, πεύκου και κυπαρίσσου, εκ του οποίου κατεσκευάσθηκε ο σταυρός.

Των ιερών ακολουθιών και της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Κωνσταντινούπολη, Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Ανθηδώνος κ. Νεκτάριος. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τη Μονή επισκέφθηκε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος.

Στη Μονή αυτή λειτουργούσε η περίφημη Θεολογική Σχολή του Πατριαρχείου από του 1845 έως του 1909. Για την αναβίωση του έργου της Σχολής ανελήφθη πρόσφατα η πρωτοβουλία από τον Μακαριώτατο, σε συνεργασία του ηγουμένου Γέροντος Δραγουμάνου Αρχιμανδρίτου π. Ματθαίου και του εκ Κύπρου συντηρητή εικόνων και χειρογράφων κ. Σταύρου Ανδρέου, για την εντατική εργασία ιδρύσεως κέντρου Μεταπτυχιακών Σπουδών και συντηρήσεως εικόνων και χειρογράφων, τα Εγκαίνια του οποίου τέλεσε ο Μακαριώτατος.

Δείγμα της εργασίας συντηρήσεως εικόνων και βιβλίων παρουσιάσθηκε στον προετοιμασμένο χώρο της Μονής, παρουσία του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου, του Γενικού Προξένου της Ελλάδος κ. Ευαγγέλου Βλιώρα, Αγιοταφιτών Πατέρων και του προσωπικού της Μονής.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων