07/05/2022 08/05/2022 Τη μνήμη του μαρτυρίου του αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου γιόρτασε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων χθες, Παρασκευή, 23η Απριλίου/6η Μαΐου 2022. Κατά την εορτή αυτή η Εκκλησία θυμάται ότι ο άγιος Γεώργιος καταγόταν εκ πατρός από την Καππαδοκία και εκ μητρός από την Παλαιστίνη, και συγκεκριμένα την πόλη Λύδδη. Ήταν στρατιωτικός στο επάγγελμα, αλλά αντάλλαξε...
07 Μαΐου, 2022 - 9:37
Τελευταία ενημέρωση: 08/05/2022 - 9:52

Ιεροσόλυμα: Πώς τιμήθηκε ο Άγιος Γεώργιος

Διαδώστε:
Ιεροσόλυμα: Πώς τιμήθηκε ο Άγιος Γεώργιος

Τη μνήμη του μαρτυρίου του αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου γιόρτασε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων χθες, Παρασκευή, 23η Απριλίου/6η Μαΐου 2022.

Κατά την εορτή αυτή η Εκκλησία θυμάται ότι ο άγιος Γεώργιος καταγόταν εκ πατρός από την Καππαδοκία και εκ μητρός από την Παλαιστίνη, και συγκεκριμένα την πόλη Λύδδη. Ήταν στρατιωτικός στο επάγγελμα, αλλά αντάλλαξε το επάγγελμα αυτό με το ουράνιο επάγγελμα του μαρτυρίου, ομολογήσας τον Χριστό και μαρτυρήσας στη Ρώμη επί Διοκλητιανού το έτος 305 μ.Χ.

Το Πατριαρχείο γιόρτασε τη μνήμη του μεγαλομάρτυρα Γεωργίου και οικουμενικώς αποδεκτού μάρτυρος στις εξής Μονές και Εκκλησίες:

Α΄. Στην εν Μπετζαλλά Ιερά Μονή αυτού πλησίον της Βηθλεέμ δι’ Εσπερινού και θείας Λειτουργίας υπό του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Θαβωρίου κ. Μεθοδίου.

Β΄ Στην Ιερά Μονή αυτού στην Ιερουσαλήμ, του αγίου Γεωργίου του Νοσοκομείου, υπό του Αρχιμανδρίτου π. Αθανασίου με επιμέλεια της ηγουμένης μοναχής Πανσέμνης.

Γ΄ Στην Ιερά Μονή αυτού της Εβραϊκής συνοικίας δι’ Εσπερινού και θείας Λειτουργίας υπό του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντίνης κ. Αριστάρχου.

 

Δ΄. Στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου της κώμης Ζαπάμπδε της Βορείου Σαμαρείας της Θείας Λειτουργίας και της όλης πανηγύρεως προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Γεράσων κ. Θεοφάνης, συλλειτουργούντος του Αρχιμανδρίτου π. Κλαυδίου και του Πρεσβυτέρου της Κοινότητος π. Ήσσα.

Σε όλες τις πανηγύρεις μετείχαν προσευχητικά εν ευλαβεία μοναχοί, μοναχές, και πιστοί Ελληνόφωνοι, Αραβόφωνοι, Ρωσόφωνοι, Ρουμανόφωνοι και άλλοι.

Το Πατριαρχείο εύχεται οι πρεσβείες του Αγίου να προστατεύουν τους τιμήσαντες αυτόν και όλους τους εκ του πολέμου δοκιμαζομένους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων