09/11/2023 09/11/2023 Τη μνήμη του Αγίου ενδόξου μεγαλομέρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου εόρτασαν χθες, Τετάρτη 26 Οκτωβρίου/ 8 Νοεμβρίου 2023, στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.  Την παραμονή της εορτής τελέστηκε Εσπερινός και ανήμερα της εορτής Θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσιο το οποίο φέρει το όνομα του Αγίου και βρίσκεται στο Κεντρικό Μοναστήρι της Αγιοταφικής Αδελφότητας. Των ιερών ακολουθιών προεξήρχε ο Μητροπολίτης...
09 Νοεμβρίου, 2023 - 10:09
Τελευταία ενημέρωση: 09/11/2023 - 9:55

Ιεροσόλυμα: Προσευχήθηκαν στον Άγιο Δημήτριο για την παύση του δεινού πολέμου

Διαδώστε:
Ιεροσόλυμα: Προσευχήθηκαν στον Άγιο Δημήτριο για την παύση του δεινού πολέμου

Τη μνήμη του Αγίου ενδόξου μεγαλομέρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου εόρτασαν χθες, Τετάρτη 26 Οκτωβρίου/ 8 Νοεμβρίου 2023, στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε Εσπερινός και ανήμερα της εορτής Θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσιο το οποίο φέρει το όνομα του Αγίου και βρίσκεται στο Κεντρικό Μοναστήρι της Αγιοταφικής Αδελφότητας.

Των ιερών ακολουθιών προεξήρχε ο Μητροπολίτης Λύδδης κ. Δημήτριος. Συλλειτούργησαν Αγιοταφίτες πατέρες ενώ τους ύμνους απέδωσε ο Γραμματέας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, Ιερομόναχος π. Συμεών, μαζί με μαθητές της Πατριαρχικής Σχολής Σιών. Συμμετείχαν πιστοί και διδάσκαλοι της παρακείμενης Σχολής του Αγίου Δημητρίου. Όλοι μαζί προσευχήθηκαν στον Άγιο Δημήτριο για την παύση του δεινού πολέμου που μαίνεται στη Λωρίδα της Γάζας και την ανακούφιση των αθώων θυμάτων.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας προσήλθε για να προσκυνήσει ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρετέθη το εόρτιο κέρασμα στο προαύλιο του Ιερού Ναού, υπό των διακονητών του Κεντρικού Μοναστηρίου και νεωκόρων του Αγίου Κωνσταντίνου π. Βύρωνος και π. Σεραφείμ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων