01/04/2022 01/04/2022 Η συμπαράσταση της Ελληνικής Κυβέρνησης στον αγώνα που δίνει το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων για την κατάληψη του ξενοδοχείου “Little Petra” από την ακραία ομάδα της Αteret Cohanim είναι καθοριστική επεσήμανε ο Πατριάρχης κ.κ. Θεόφιλος σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που τον επισκέφθηκαν. Όπως έγραψε χθες το ope.gr τον Μακαριώτατο επισκέφθηκε αντιπροσωπεία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από...
01 Απριλίου, 2022 - 11:42
Τελευταία ενημέρωση: 01/04/2022 - 18:28

Ιεροσολύμων: Αποφασιστική η συμπαράσταση της Ελληνικής Κυβέρνησης

Διαδώστε:
Ιεροσολύμων: Αποφασιστική η συμπαράσταση της Ελληνικής Κυβέρνησης

Η συμπαράσταση της Ελληνικής Κυβέρνησης στον αγώνα που δίνει το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων για την κατάληψη του ξενοδοχείου “Little Petra” από την ακραία ομάδα της Αteret Cohanim είναι καθοριστική επεσήμανε ο Πατριάρχης κ.κ. Θεόφιλος σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που τον επισκέφθηκαν.

Όπως έγραψε χθες το ope.gr τον Μακαριώτατο επισκέφθηκε αντιπροσωπεία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από τους Ιωάννη Αμανατίδη, Θόδωρο Δρίτσα, Καλλιόπη Βέττα και Ανδρέα Μιχαηλίδη.

Στο πλαίσιο της επισκέψεως ο Μακαριώτατος ενημέρωσε τους βουλευτές για την πρόσφατη δημιουργία έκρυθμης κατάστασης από την κατάληψη του ξενοδοχείου “Little Petra” υπό ακραίων εποικιστών της Αteret Cohanim. Αναφέρθηκε και στη διαμαρτυρία του Πατριαρχείου για την πράξη αυτή και την απαίτηση του να εξέλθουν από τον χώρο αυτό και να αποδώσουν το ξενοδοχείο στον ιδιοκτήτη του, που είναι το Πατριαρχείο.

“Η συμπαράστασις της Ελληνικής Κυβερνήσεως εις μίαν τοιαύτην λύσιν είναι αποφασιστικής σημασίας και θα εκτιμηθή δεόντως”, αναφέρει η ανακοίνωση της Αρχιγραμματείας. Υπενθυμίζεται ότι μετά τα γεγονότα ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, επικοινώνησε με τον Ισραηλινό ομόλογό εκφράζοντας την ανησυχία του για τις εξελίξεις.

Κατά τη συνάντηση έγινε συζήτηση και για την αποφασιστική συμβολή του τότε Πρωθυπουργού της Ελλάδος και Προέδρου του «ΣΥΡΙΖΑ» κ. Αλέξη Τσίπρα στην ιστορική ανακαίνιση του Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Ιεροσολύμων προς οργάνωση Ateret Kohanim: “Φύγετε από την κληρονομιά μας” – Απειλείται η “προσκυνηματική οδός” και η ειρήνη στην Αγία Γη

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων