21/11/2023 21/11/2023 Με αναφορές στην ενότητα της Ορθοδοξίας αλλά και στην κατάσταση που επικρατεί στους Αγίους Τόπους, ευχήθηκε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος στον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλο, με αφορμή την χθεσινή ημέρα των γενεθλίων του.  Του Νικολάου Ζαΐμη Ο Προκαθήμενος της Σιωνίτοδος Εκκλησίας σε επιστολή που έστειλε στον Πατριάρχη Μόσχας αρχικά του...
21 Νοεμβρίου, 2023 - 9:12
Τελευταία ενημέρωση: 21/11/2023 - 9:24

Ιεροσολύμων: “Κάνουμε ό,τι μπορούμε για την επούλωση των διχασμών” – Επιστολή ενότητας από τους Αγίους Τόπους με παραλήπτη τη Μόσχα

Διαδώστε:
Ιεροσολύμων: “Κάνουμε ό,τι μπορούμε για την επούλωση των διχασμών” – Επιστολή ενότητας από τους Αγίους Τόπους με παραλήπτη τη Μόσχα

Με αναφορές στην ενότητα της Ορθοδοξίας αλλά και στην κατάσταση που επικρατεί στους Αγίους Τόπους, ευχήθηκε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος στον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλο, με αφορμή την χθεσινή ημέρα των γενεθλίων του. 

Του Νικολάου Ζαΐμη

Ο Προκαθήμενος της Σιωνίτοδος Εκκλησίας σε επιστολή που έστειλε στον Πατριάρχη Μόσχας αρχικά του εύχεται για την ημέρα των γενεθλίων, ενώ εξηγεί ότι δεν μπορεί να παραβρεθεί αυτοπροσώπως στον εορτασμό προκειμένου να εκφράσουν την εν Χριστώ ενότητα και κοινωνία μέσα από την τέλεση της Θείας Λειτουργίας. Ο λόγος όπως εξηγεί ο Πατριάρχης Θεόφιλος είναι η κατάσταση που επικρατεί αυτή την περίοδο στους Αγίους Τόπους.  “Όπως γνωρίζετε, αντιμετωπίζουμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ. Οι άνθρωποί μας υπομένουν τεράστιες κακουχίες και βία, και αυτό μας εμποδίζει να είμαστε μαζί σας”, αναφέρει.

Στη συνέχεια της επιστολής του ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων υπογραμμίζει τον ρόλο της ενότητας για την Ορθοδοξία τον οποίο διαδραματίζει το Πρεσβυγενές Πατριαρχείο και αναφέρεται στις πρωτοβουλίες που έλαβε πρόσφατα για να βρεθεί λύση στο εκκλησιαστικό αδιέξοδο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

“Παρόλο που κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να υποστηρίξουμε και να υπηρετήσουμε τους ανθρώπους μας εδώ, είμαστε αφοσιωμένοι στη δική μας πνευματική αποστολή να προασπίσουμε την ενότητα της Ορθόδοξης Εκκλησίας και να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας συμβάλλοντας στην επούλωση των διχασμών που υπάρχουν μεταξύ των Ορθοδόξων αδελφών μας στη Ρωσία και την Ουκρανία”, λέει και ευχαριστεί τον Πατριάρχη Μόσχας για την υποστήριξη της πρωτοβουλίας που εξέφρασε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων τον περασμένο Σεπτέμβριο από το Βατικανό, λαμβάνοντας  την ανάληψη ενός διαμεσολαβητικού ρόλου με σκοπό την προώθηση του διαλόγου και της συμφιλίωσης.

Διαβάστε επίσης: Μήνυμα ενότητας προς τις Ορθόδοξες Εκκλησίες στέλνει ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων από το Βατικανό

“Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων είχε πάντα ιδιαίτερη μέριμνα για την ενότητα της Εκκλησίας, και είχε ενήργησε ανά τους αιώνες όπου οι ανάγκες το απαιτούσαν. Θα είμαστε αφοσιωμένοι στις προσπάθειές μας να συνεχίσουμε αυτή τη δυνατότητα και να διατηρήσουμε με κάθε δυνατό τρόπο το ταξίδι της συμφιλίωσης το οποίο ξεκινήσαμε στο Αμμάν, με φροντίδα και μέριμνα για όλους τους αδελφούς μας Ορθόδοξους Προκαθήμενους”, αναφέρει ο Πατριάρχης Θεόφιλος και ολοκληρώνει την επιστολή του με ευχές όπως η Γέννηση του Κυρίου στη Βηθλεέμ να φέρει ειρήνη και συμφιλίωση στους Αγίους Τόπους και την Ορθόδοξη Εκκλησία σε κάθε γωνιά της γης.

Η επιστολή του Πατριάρχη Ιεροσολύμων προς τον Πατριάρχη Μόσχας:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων