30/12/2021 30/12/2021 Στην αύξηση των επιθέσεων «ριζοσπαστικών ομάδων» στην Ιερουσαλήμ κατά της Εκκλησίας, των κληρικών και της Χριστιανικής Κοινότητος αναφέρθηκε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος, κατά την ετήσια χριστουγεννιάτικη δεξίωση που διοργανώθηκε από τον Δήμαρχο Ιεροσολύμων κ. Moshe Lion. Μεταξύ άλλων τόνισε δύο πράγματα: Πρώτον ότι “πρέπει να εργασθούμε από κοινού για να περιορίσουμε τις προσπάθειες πάντων...
30 Δεκεμβρίου, 2021 - 14:43
Τελευταία ενημέρωση: 30/12/2021 - 15:06

Ιεροσολύμων: Μας έχουν λείψει οι χιλιάδες προσκυνητές στους Αγίους Τόπους

Διαδώστε:
Ιεροσολύμων: Μας έχουν λείψει οι χιλιάδες προσκυνητές στους Αγίους Τόπους

Στην αύξηση των επιθέσεων «ριζοσπαστικών ομάδων» στην Ιερουσαλήμ κατά της Εκκλησίας, των κληρικών και της Χριστιανικής Κοινότητος αναφέρθηκε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος, κατά την ετήσια χριστουγεννιάτικη δεξίωση που διοργανώθηκε από τον Δήμαρχο Ιεροσολύμων κ. Moshe Lion. Μεταξύ άλλων τόνισε δύο πράγματα: Πρώτον ότι “πρέπει να εργασθούμε από κοινού για να περιορίσουμε τις προσπάθειες πάντων των ριζοσπαστικών φατριών στην Ιερουσαλήμ και στους Αγίους Τόπους μας”, και δεύτερον ότι “μας έχουν λείψει οι πολλές χιλιάδες προσκυνητές, που επισκέπτονται κάθε χρόνο τους Αγίους Τόπους”.

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος ο Γ’ συναντήθηκε το απόγευμα της Τρίτης, 28ης Δεκεμβρίου 2021, μετά των Αρχηγών των Χριστιανικών Εκκλησιών στην Ιερουσαλήμ, για να παραστεί στην ετήσια Δεξίωση των Χριστουγέννων, που διοργανώθηκε από τον Δήμαρχο Ιεροσολύμων κ. Moshe Lion.

Εκ μέρους των Αρχηγών των Εκκλησιών, ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε τον κ. Lion για την πραγματοποίηση της εκδηλώσεως και εξέφρασε τις δέουσες ευχές των ημερών.
Ο Μακαριώτατος επεσήμανε τα αυξανόμενα βάρη διά τας Εκκλησίας και τας Κοινότητας, λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας, ιδιαιτέρως δε κατά την διάρκεια των ευλογημένων αυτών εορτών, καθώς «μας έχουν λείψει αι πολλαί χιλιάδες προσκυνηταί, επισκεπτόμενοι τους Αγίους Τόπους κατ’ έτος· και εις το μέλλον η Πόλις ημών θα είναι μεστή ξανά προσκυνητών από όλον τον κόσμον, ερχομένων με τον πόθον πνευματικής αναψυχής και ανανεώσεως εις όλους τους Ιερούς μας Τόπους».

Επίσης ο Μακαριώτατος επεσήμανε τις προσπάθειες του Δημάρχου να αποκαταστήσει την κανονικότητα του βίου της Ιερουσαλήμ και να διευκολύνει την πιθανή επιστροφή των προσκυνητών.

Κατά την ομιλίαν Αυτού, ο Πατριάρχης της Αγίας Πόλεως αναφέρθηκε στην αύξηση των επιθέσεων «ριζοσπαστικών ομάδων» στην Ιερουσαλήμ κατά της Εκκλησίας, των κληρικών και της Χριστιανικής Κοινότητος και εξέφρασε την ανησυχία των Αρχηγών των Εκκλησιών «διά την ακεραιότητα της Ιερουσαλήμ και την ευημερία της Χριστιανικής συνοικίας».

Ο Μακαριώτατος σημείωσε ότι «κάθε ιστορική συνοικία της Παλαιάς Πόλεως έχει την μοναδικότητά της, η οποία πρέπει να γίνει σεβαστή», προσθέτοντας ότι «δυστυχώς, αύται αι ριζοσπαστικαί ομάδες προβαίνουν εις μίαν συντονισμένην και διαρκή προσπάθειαν να υπονομεύσουν την ακεραιότητα της Χριστιανικής Συνοικίας και δεν είναι κρυφό το γεγονός ότι στόχος αυτών είναι να ασκήσουν πίεση στους απλούς Χριστιανούς κατοίκους και προσκυνητές και να αποδυναμώσουν την Χριστιανική παρουσία στην Συνοικία».

Ο Μακαριώτατος τόνισε επίσης ότι «υποστηρίζομεν ότι αύται αι εξτρεμιστικαί ομάδες δεν αντιπροσωπεύουν το κράτος του Ισραήλ η τον Εβραϊκόν λαόν και πρέπει να εργασθώμεν από κοινού διά να περιορίσωμεν τας προσπαθείας πάντων των ριζοσπαστικών φατριών εις την Ιερουσαλήμ και εις τους Αγίους Τόπους μας. Ημείς, οι Αρχηγοί των Εκκλησιών, επιβεβαιώνομεν την δέσμευσίν μας να συμμετάσχωμεν εις επείγοντα διάλογον διά το θέμα τούτο, όπως απεφάνθημεν εις την πρόσφατον Δήλωσιν Ημών». Ο Πατριάρχης Θεόφιλος ενεθάρρυνε με σεβασμόν τον Δήμαρχον να ποιήση το μέγιστον δυνατόν «διά να διασφαλίση ότι ο πολυπολιτισμικός, πολυεθνικός και πολυθρησκευτικός χαρακτήρ της Ιερουσαλήμ προστατεύεται και ενισχύεται».

Ο Μακαριώτατος επισφράγισε τον λόγο Αυτού, επαινώντας την Δημαρχία για την ενασχόληση αυτής με τα διάφορα αστικά έργα περιουσίας και ανάπτυξης των Εκκλησιαστικών Ιδρυμάτων, για τις επικεντρωμένες προσπάθειες αυτής περί την Πόλιν διά τας Κοινότητας τας πέριξ της Πόλεως και ενεθάρρυνε αυτήν την συνέχιση αυτών, «ώστε να προωθήσωμεν την ανάπτυξιν και την άνθισιν της πόλεώς μας, των κατοίκων αυτής και του μέλλοντος αυτής προς αμοιβαίον όφελος πάντων».

Από την άλλη, ο κ. Δήμαρχος αναφέρθηκε στην Ιερουσαλήμ ως την καρδιά του κόσμου και είπε ότι οι ιεροί τόποι και οι προσκυνητές είναι σημαντικοί για την χώρα και τον κόσμο εν γένει. Δήλωσε επίσης επίσης ότι είναι ο Δήμαρχος όλων των κατοίκων και υπογράμμισε ότι η Ιερουσαλήμ καλείται και είναι «Πόλις ειρήνης και δικαιοσύνης».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων