20/04/2022 20/04/2022 Η Αγιοταφιτική Αδελφότητα, σύμφωνα με την κρατούσα συνήθεια, η οποία συμβάλλει στην ειρηνική Προσκυνηματική συνύπαρξη, και με αφορμή την εορτή του Πάσχα, επισκέφθηκε την Αδελφότητα των Φραγκισκανών, Κουστωδία της Αγίας Γης, το πρωί της Μεγάλης Τρίτης, 19 Απριλίου 2022. Με αφορμή την επίσκεψη αυτή ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος, κατά την προσφώνησή του δήλωσε: «Συνεχίζουμε να...
20 Απριλίου, 2022 - 15:40
Τελευταία ενημέρωση: 20/04/2022 - 16:28

Ιεροσολύμων: Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των χριστιανών

Διαδώστε:
Ιεροσολύμων: Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των χριστιανών

Η Αγιοταφιτική Αδελφότητα, σύμφωνα με την κρατούσα συνήθεια, η οποία συμβάλλει στην ειρηνική Προσκυνηματική συνύπαρξη, και με αφορμή την εορτή του Πάσχα, επισκέφθηκε την Αδελφότητα των Φραγκισκανών, Κουστωδία της Αγίας Γης, το πρωί της Μεγάλης Τρίτης, 19 Απριλίου 2022.

Με αφορμή την επίσκεψη αυτή ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος, κατά την προσφώνησή του δήλωσε: «Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των Χριστιανών να εισέρχονται στους Αγίους Τόπους και ιδιαίτερα στην Εκκλησία του Παναγίου Τάφου κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, ενόψει των προσπαθειών των αρχών να περιορίσουν τον αριθμό των πιστών.

Μαζί, στεκόμαστε ενάντια στις αυξανόμενες απειλές από τις ισραηλινές ριζοσπαστικές ομάδες στην Πύλη της Γιάφας και στη Νέα Πύλη, η πρόσβαση στις οποίες έχει επηρεαστεί από την εισβολή στο Ξενοδοχείο Little Petra.

Και αυτά τα περιστατικά προστίθενται στις καθημερινές προσβολές και στους καθημερινούς εκφοβισμούς στους οποίους υποβάλλονται οι κληρικοί και ο λαός μας».

Επιπλέον, ο Μακαριώτατος τόνισε: «Καθώς γιορτάζουμε αυτή τη χαρούμενη και ελπιδοφόρα περίοδο του Πάσχα, δεσμευόμαστε εκ νέου στην κοινή μας ευθύνη να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να διατηρήσουμε τον χριστιανικό χαρακτήρα της Ιερουσαλήμ, και να καταστήσουμε ηθικά, πνευματικά και υλικά δυνατό το να παραμένουν οι Χριστιανοί στην Ιερουσαλήμ και στην Μέση Ανατολή.

Αυτό είναι το σπίτι μας και η δύναμη της μαρτυρίας του Ευαγγελίου της ειρήνης, της συγχώρεσης και της συμφιλίωσης στον συντετριμμένο κόσμο μας εξαρτάται από την χριστιανική παρουσία στους Αγίους Τόπους».

Στη συνέχεια ο Μακαριώτατος μετά του Γέροντος Δραγουμάνου Αρχιμανδρίτη π. Ματθαίου και του Γέροντος Αρχιγραμματέα, Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντίνης κ. Αριστάρχου, επισκέφθηκε τον Αποστολικό Δελεγάτο/ Νούτσιο, αντιπρόσωπο του Βατικανού στα Ιεροσόλυμα και τον Αρχιεπίσκοπο της Αγγλικανικής Εκκλησίας στα Ιεροσόλυμα Σεβασμιώτατο Ναούμ Χουσάμ.

Στην προσφώνησή του τόνισε: «Διανύουμε αυτήν την περίοδο του Πάσχα μια εποχή μεγάλης δυσκολίας. Σε όλο τον κόσμο, στην περιοχή μας και στην Ιερή Πόλη, η ανθρώπινη οικογένεια αντιμετωπίζει μια τεράστια πρόκληση. Υπάρχουν πόλεμοι και συγκρούσεις στο εξωτερικό, και εδώ στο εσωτερικό, οι χριστιανικές κοινότητες υφίστανται άνευ προηγουμένου απειλές για την ίδια την ύπαρξή μας και για την ακεραιότητα του αληθινού χαρακτήρα της Ιερουσαλήμ και των Αγίων Τόπων».

«Κι όμως, με χαρά και αυτοπεποίθηση κρατάμε την Πασχαλινή Εορτή. Είμαστε συνδεδεμένοι στην κοινή μας αποστολή και δείξαμε την ενωμένη μας μαρτυρία απέναντι σε εκείνους που θα υπονόμευαν τόσο τον τρόπο ζωής μας όσο και την ιστορική και παγκοσμίως αναγνωρισμένη βάση των δικαιωμάτων και των προνομίων μας ως εκείνοι που ζήσαμε και λατρεύεται εδώ για αιώνες», επεσήμανε.

«Η Ιερουσαλήμ και οι Άγιοι Τόποι ανήκουν αποκλειστικά σε μια κοινότητα. Αυτό είναι ένα σπίτι για λαούς διαφορετικών θρησκειών και παραδόσεων, και η αποστολή μας είναι να διασφαλίσουμε ότι όλοι μπορούν να ζουν και να προσκυνούν στην Ιερουσαλήμ και στους Αγίους Τόπους με ασφάλεια και αρμονία», κατέληξε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων