22/03/2024 22/03/2024 Τον Πρέσβη της Ρουμανίας στο Ισραήλ, Ράντου Ιοναίντ, υποδέχθηκε χθες ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος.  Κατά τη συνάντηση έγινε συζήτηση για το επίκαιρο θέμα της δεινής κατάστασης που επικρατεί στην Αγία Γη και ιδιαίτερα στη Γάζα, εξαιτίας του πολέμου που μαίνεται για μήνες. Συζητήθηκαν ακόμη οι σχέσεις μεταξύ του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και του Πατριαρχείου Ρουμανίας....
22 Μαρτίου, 2024 - 8:45
Τελευταία ενημέρωση: 22/03/2024 - 8:47

Ιεροσολύμων Θεόφιλος: Απόλυτη ανάγκη η ενότητα των Ορθοδόξων Εκκλησιών

Διαδώστε:
Ιεροσολύμων Θεόφιλος: Απόλυτη ανάγκη η ενότητα των Ορθοδόξων Εκκλησιών

Τον Πρέσβη της Ρουμανίας στο Ισραήλ, Ράντου Ιοναίντ, υποδέχθηκε χθες ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος

Κατά τη συνάντηση έγινε συζήτηση για το επίκαιρο θέμα της δεινής κατάστασης που επικρατεί στην Αγία Γη και ιδιαίτερα στη Γάζα, εξαιτίας του πολέμου που μαίνεται για μήνες. Συζητήθηκαν ακόμη οι σχέσεις μεταξύ του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και του Πατριαρχείου Ρουμανίας.

Κατά τη συνάντηση αυτή ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων υπογράμμισε την ανάγκη της απόλυτης ενότητας των Ορθοδόξων Εκκλησιών καθώς και τη συμβολή της Σιωνίτιδος Εκκλησίας στο θέμα της ενότητας. “Ο Μακαριώτατος ὑπεγράμμισεν τήν ἀπόλυτον ἀνάγκην τῆς ἑνότητος τῶν Ὀρθοδόξων Ἐκκλησιῶν καί τήν συμβολήν τήν ὁποίαν είχεν τό Πατριαρχεῖον Ἱεροσολύμων εἰς τό θέμα τοῦτο διά τῆς ἐν Αμμάν Συνάξεως τῶν Ὀρθοδόξων Ἐκκλησιῶν τόν Φεβρουάριον τοῦ 2020 (The Amman Fraternal Familial Gathering of the Orthodox Primates and Delegates Dialogue and Unity)”, καταλήγει το ανακοινωθέν της Αρχιγραμματείας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων