01/02/2022 01/02/2022 Συνάντηση με τον Ρώσοι Πρέσβη στο Ισραήλ, Α. Βικτόροφ, είχε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης επισημάνθηκε η ανάγκη συνέχισης των εργασιών για τη διατήρηση της χριστιανικής παρουσίας στους Αγίους Τόπους, η διασφάλιση του απαραβίαστου των ορθόδοξων θρησκευτικών χώρων και η ασφάλεια των χριστιανών. Τονίστηκε, επίσης, η αντιπαραγωγικότητα κάθε προσπάθειας αλλαγής...
01 Φεβρουαρίου, 2022 - 11:17
Τελευταία ενημέρωση: 01/02/2022 - 11:32

Ιερουσαλήμ: Στο επίκεντρο η προστασία των Χριστιανών

Διαδώστε:
Ιερουσαλήμ: Στο επίκεντρο η προστασία των Χριστιανών

Συνάντηση με τον Ρώσοι Πρέσβη στο Ισραήλ, Α. Βικτόροφ, είχε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης επισημάνθηκε η ανάγκη συνέχισης των εργασιών για τη διατήρηση της χριστιανικής παρουσίας στους Αγίους Τόπους, η διασφάλιση του απαραβίαστου των ορθόδοξων θρησκευτικών χώρων και η ασφάλεια των χριστιανών.

Τονίστηκε, επίσης, η αντιπαραγωγικότητα κάθε προσπάθειας αλλαγής του ιστορικά εδραιωμένου διαθρησκευτικού status quo στο Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένης της Παλιάς Πόλης της Ιερουσαλήμ.

Ο κ. Βικτόροφ σημείωσε τη δέσμευση της Ρωσικής Ομοσπονδίας να προστατεύσει τα συμφέροντα των χριστιανών στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Τέλος, δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή σε επίκαιρα ζητήματα της διεθνούς ατζέντας.

Σήμερα, Τρίτη 1 Φεβρουαρίου ο Πατριάρχης Θεόφιλος δέχθηκε σε ακρόαση ειδικούς συμβούλους από το Νορβηγικό Κέντρο Επίλυσης Συγκρούσεων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων