27/09/2019 27/09/2019 Το βαπτιστήριο στη Βηθανία, ο λόφος του Προφήτη Ηλία από όπου όπως λέει η παράδοση ο Προφήτης αναλήφθηκε στον ουρανό, το όρος Νέμπο όπου ο Μωυσής είδε από μακριά τη Γη της Επαγγελίας και η διάσημη Πέτρα είναι μόνο μερικά από τα αξιοθέατα της Ιορδανίας που προσφέρονται για προσκυνηματικό τουρισμό. Τους θρησκευτικούς αυτούς προορισμούς της...
27 Σεπτεμβρίου, 2019 - 18:12

Ιορδανία: Ένας ιστορικός, πολιτιστικός και θρησκευτικός προορισμός (βίντεο)

Διαδώστε:
Ιορδανία: Ένας ιστορικός, πολιτιστικός και θρησκευτικός προορισμός (βίντεο)

Το βαπτιστήριο στη Βηθανία, ο λόφος του Προφήτη Ηλία από όπου όπως λέει η παράδοση ο Προφήτης αναλήφθηκε στον ουρανό, το όρος Νέμπο όπου ο Μωυσής είδε από μακριά τη Γη της Επαγγελίας και η διάσημη Πέτρα είναι μόνο μερικά από τα αξιοθέατα της Ιορδανίας που προσφέρονται για προσκυνηματικό τουρισμό.

Τους θρησκευτικούς αυτούς προορισμούς της φιλήσυχης Ιορδανίας παρουσίασαν στελέχη του Οργανισμού Τουρισμού Ιορδανίας σε φορείς του τουρισμού σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στην αποστολή συμμετείχε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλαδελφείας του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων κ. Βενέδικτος, με την φροντίδα του οποίου χτίστηκε  ο Ι. Ν. Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου όπου βρίσκεται και ο τάφος της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας. O Σεβασμιώτατος έχει επίσης βοηθήσει στην οικοδόμηση και ανακαίνιση σημαντικών ναών της περιοχής και έχει χτίσει μία Πολυκλινική, ένα νηπιαγωγείο και ένα Μουσείο στο Αμμάν.

Δείτε εικόνες από την μαγευτική Ιορδανία στο βίντεο που ακολουθεί:

Ρεπορτάζ: Πέπη Οικονομάκη

Κάμερα/Μοντάζ: Ανδρέας Χαλκιόπουλος

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων