01/11/2023 01/11/2023 Στο πλευρό του Βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα Β’ τάσσονται χριστιανοί και μουσουλμάνοι για την εξεύρεση λύσης για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα αλλά και τις προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου.  Χθες, Τρίτη 31 Οκτωβρίου, στο κυβερνείο της Μαδηβά, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ μουσουλμάνων θρησκευτικών εκπροσώπων και κληρικών της Ελληνορθοδόξου Αρχιεπισκοπής Κυριακουπόλεως υπό τον τίτλο...
01 Νοεμβρίου, 2023 - 9:45
Τελευταία ενημέρωση: 01/11/2023 - 12:50

Ιορδανία: Στο πλευρό του βασιλιά Αμπντάλα για το ζήτημα της Γάζας χριστιανοί και μουσουλμάνοι

Διαδώστε:
Ιορδανία: Στο πλευρό του βασιλιά Αμπντάλα για το ζήτημα της Γάζας χριστιανοί και μουσουλμάνοι

Στο πλευρό του Βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα Β’ τάσσονται χριστιανοί και μουσουλμάνοι για την εξεύρεση λύσης για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα αλλά και τις προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου. 

Χθες, Τρίτη 31 Οκτωβρίου, στο κυβερνείο της Μαδηβά, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ μουσουλμάνων θρησκευτικών εκπροσώπων και κληρικών της Ελληνορθοδόξου Αρχιεπισκοπής Κυριακουπόλεως υπό τον τίτλο «Μαζί με την Αυτού Μεγαλειότητά του βασιλιά Αμπντουλάχ ΙΙ για τη νίκη της Γάζας».

Στη συνάντηση μίλησε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κυριακουπόλεως κ. Χριστοφόρος ο οποίος χαρακτήρισε ως ιστορική τη στάση του Βασιλιά Αμπντάλα να στηρίξει τον Παλαιστινιακό λαό σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία.

Μιλώντας για τη κοινή συνάντηση χριστιανών και μουσουλμάνων τόνισε ότι αυτή αποτελεί απόδειξη της πολιτιστικής ταυτότητας της χώρας και με διάλογο και αρμονία προσπαθούν να βρουν κοινά σημεία για την αμοιβαία κατανόηση των προβλημάτων.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα οδυνηρά γεγονότα που συμβαίνουν με τους βομβαρδισμούς ιερών χώρων όπως τζαμιών, εκκλησιών και νοσοκομείων τονίζοντας ότι αυτές οι ενέργειες στρέφονται κατά τις ανθρωπότητας.

Μπάιντεν και Αμπντάλα συμφωνούν να αυξηθεί η ανθρωπιστική βοήθεια

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο μονάρχης της Ιορδανίας Αμπντάλα Β΄ επαναβεβαίωσαν χθες Τρίτη τη δέσμευσή τους να αυξηθεί η ανθρωπιστική βοήθεια που φθάνει στους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας εν μέσω του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Οι δυο άνδρες επανέλαβαν επίσης ότι έχει σημασία η προστασία των αμάχων και ότι είναι «κρίσιμο» να εξασφαλιστεί ότι οι Παλαιστίνιοι δεν θα υποστούν βίαιο εκτοπισμό από τον θύλακα, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε η προεδρία των ΗΠΑ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων