20/01/2021 20/01/2021 Το απόγευμα της Τετάρτης, 20ης Ιανουαρίου 2021/13ης Ἰανουαρίου 2021, έλαβε χώρα η τελετή της κοπής της Βασιλόπιτας της Ιερατικής Σχολής της Σιών του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.  στην τελετή αυτή παρέστη ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Αρχιεπίσκοπος Ιεραπόλεως κ. Ισίδωρος, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στα Ιεροσόλυμα κ. Ευάγγελος Βλιώρας, ο Σχολάρχης Αρχιμανδρίτης π. Ματθαίος, οι καθηγητές...
20 Ιανουαρίου, 2021 - 21:12
Τελευταία ενημέρωση: 20/01/2021 - 21:21

Κοπή βασιλόπιτας στην Πατριαρχική Σχολή της Σιών

Διαδώστε:
Κοπή βασιλόπιτας στην Πατριαρχική Σχολή της Σιών

Το απόγευμα της Τετάρτης, 20ης Ιανουαρίου 2021/13ης Ἰανουαρίου 2021, έλαβε χώρα η τελετή της κοπής της Βασιλόπιτας της Ιερατικής Σχολής της Σιών του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων. 

στην τελετή αυτή παρέστη ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Αρχιεπίσκοπος Ιεραπόλεως κ. Ισίδωρος, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στα Ιεροσόλυμα κ. Ευάγγελος Βλιώρας, ο Σχολάρχης Αρχιμανδρίτης π. Ματθαίος, οι καθηγητές της Σχολής και μέλη της Ελληνικής Παροικίας.

Κατά την τελετήν εψάλησαν τα τροπάρια της εορτής της Περιτομής του Κυρίου «Μορφήν αναλλοιώτως ανθρωπίνην προσέλαβες» και του αγίου Βασιλείου: «εις πάσαν την γην εξήλθεν ο φθόγγος σου» και ο Μακαριώτατος ευχήθηκε: «αίσιον και ευτυχές το Νέον Έτος 2021» και έκοψε την πίττα την οποία διένειμε στους μετέχοντας της τελετής, ενώ οι μαθητές της Σχολής έψαλλαν τον Πατριαρχικό Πολυχρονισμό και τα κάλαντα: «Εμείς η νέα γενεά του Παναγίου Τάφου», και «Αρχιμηνιά και Αρχιχρονιά» και άλλα.

Ο Μακαριώτατος ευχήθηκε στους μαθητές το Νέον Έτος 2021 επιμελή μαθητεία, πρόοδο, γνώσιν της επιστήμης και της εν Χριστώ αληθείας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων