19/03/2023 19/03/2023 Με κατάνυξη και σύμφωνα με το τυπικό εορτάσθηκε σήμερα Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, 6/19 Μαρτίου 2023, από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Η εορτή ξεκίνησε από το απόγευμα με την ανάγνωση της Θ΄ Ώρας στον Ιερό Ναό  των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης της Αδελφότητος και ακολούθησε προσκύνημα στην Αγία Αποκαθήλωση, τον Πανάγιο Τάφο και στον Φρικτό Γολγοθά υπό...
19 Μαρτίου, 2023 - 20:15
Τελευταία ενημέρωση: 19/03/2023 - 21:28

Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στον Πανάγιο Τάφο

Διαδώστε:
Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στον Πανάγιο Τάφο

Με κατάνυξη και σύμφωνα με το τυπικό εορτάσθηκε σήμερα Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, 6/19 Μαρτίου 2023, από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Η εορτή ξεκίνησε από το απόγευμα με την ανάγνωση της Θ΄ Ώρας στον Ιερό Ναό  των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης της Αδελφότητος και ακολούθησε προσκύνημα στην Αγία Αποκαθήλωση, τον Πανάγιο Τάφο και στον Φρικτό Γολγοθά υπό των Συνοδικών και του Μεγάλου Εσπερινού στο Καθολικό μετά θυμιάματος και Αρτοκλασίας, προεξάρχοντος της Α.Θ.Μ. του Πατρός ημών και Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου, συμπροσευχομένων Αγιοταφιτών Ιερομονάχων, ψάλλοντος του Τυπικάρη του Ιερού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Αρχιμανδρίτου π. Αλεξίου και του κ. Βασιλείου Γκοτσοπούλου και μετεχόντων μοναχών και προσκυνητών.

Προς τιμήν του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού και λήψιν βοηθείας εξ αυτού, έλαβε χώραν Θεία Λειτουργία το πρωί στον Πανάγιο Τάφο, προεξάρχοντος του Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου και συλλειτουργούντων των Αρχιερέων του Πατριαρχείου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καπιτωλιάδος κ. Ησυχίου, των Σεβασμιωτάτων Αρχιεπισκόπων Γεράσων κ. Θεοφάνους, Κωνσταντίνης κ. Αριστάρχου και Σεβαστείας κ. Θεοδοσίου, του Αρχιεπισκόπου Ιωάννου του Πατριαρχείου της Σερβίας, Αγιοταφιτών Ιερομονάχων και διακόνων, ψαλλόντων και πάλι του Τυπικάρη του Ιερού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Αρχιμανδρίτου π. Αλεξίου και του κ. Βασιλείου Γκοτσοπούλου, παρουσία του Γενικού Προξένου της Ελλάδος εις τα Ιεροσόλυμα κ. Ευαγγέλου Βλιώρα και της κ. Χριστίνης Ζαχαριουδάκη και άλλων μελών του Προξενείου.

Λιτανεία πέριξ του Αγίου Τάφου και ανά τα προσκυνήματα.

Ακολούθησε Λιτανεία τρις πέριξ του Παναγίου και Ζωοδόχου Τάφου και ανά τα Προσκυνήματα, εν ψαλμωδία του τροπαρίου: «Τον Σταυρόν Σου προσκυνούμεν Δέσποτα και την Αγίαν Σου Ανάστασιν δοξάζομεν».

Στη συνέχεια έλαβε χώρα η άνοδος στο Πατριαρχείο, όπου παρετέθη κέρασμα και ακολούθησε ο αδελφικός Ασπασμός της Αδελφότητος και η ευλογία του Μακαριωτάτου προς τους προσκυνητές.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων