28/04/2020 28/04/2020 Στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα εορτάσθηκε η Κυριακή του Θωμά. Στην Θεία Λειτουργία, που τελέσθηκε κεκλεισμένων των θυρών λόγω των μέτρων για τον περιορισμό διασποράς της πανδημίας, προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος κ. Ησύχιος. Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αρχιγραμματείας:  Την Κυριακήν, 13ην / 26ην Απριλίου 2020, εωρτάσθη υπό του Πατριαρχείου η εορτή της...
28 Απριλίου, 2020 - 13:02
Τελευταία ενημέρωση: 28/04/2020 - 12:23

Κυριακή του Θωμά στο Ναό της Αναστάσεως

Διαδώστε:
Κυριακή του Θωμά στο Ναό της Αναστάσεως

Στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα εορτάσθηκε η Κυριακή του Θωμά. Στην Θεία Λειτουργία, που τελέσθηκε κεκλεισμένων των θυρών λόγω των μέτρων για τον περιορισμό διασποράς της πανδημίας, προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος κ. Ησύχιος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αρχιγραμματείας: 

Την Κυριακήν, 13ην / 26ην Απριλίου 2020, εωρτάσθη υπό του Πατριαρχείου η εορτή της Κυριακής του Θωμά.

Κατά την Κυριακήν αυτήν η Εκκλησία ενθυμείται ότι την πρώτην ημέραν μετά την Ανάστασιν, «ούσης ούν οψίας τη ημέρα εκείνη τη μια των Σαββάτων και των θυρών κεκλεισμένων…» (Ιωάν. 20,19-29), ότε ο Ιησούς ενεφανίσθη εις τους μαθητάς Αυτού εις το υπερώον, ο Θωμάς δεν ήτο μετ’ αυτών και ότε οι μαθηταί είπον εις αυτόν ότι «εωράκαμεν τον Κύριον», Εκείνος δεν επείθετο, αλλ’ είπεν ότι, «εάν μη ίδω εις τας χείρας Αυτού τον τύπον των ήλων και ψηλαφήσω την πλευράν Αυτού, ου μη πιστεύσω» και ότι μεθ’ ημέρας οκτώ πάλιν ο Ιησούς ενεφανίσθη εις τους μαθητάς και είπεν εις τον Θωμάν «φέρε τον δάκτυλόν σου ώδε και ίδε τας χείρας μου και φέρε την χείρά σου και βάλε εις την πλευράν μου και μη γίνου άπιστος αλλά πιστός και απεκρίθη ο Θωμάς και είπεν αυτώ· ο Κύριός μου και ο Θεός μου».

Το γεγονός τούτο κατά την τάξιν του Πατριαρχείου εωρτάσθη εις τον Ναόν της Αναστάσεως, διά Παρρησίας, Εσπερινού αφ’ εσπέρας και θείας Λειτουργίας την πρωΐαν εις τον Πανάγιον Τάφον, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καπιτωλιάδος κ. Ησυχίου μετ’ ολίγων συλλειτουργούντων, λόγω των μέτρων προς προστασίαν της υγιείας και εις την Κανά της Γαλιλαίας διά θείας Λειτουργίας, την οποίαν ετέλεσεν εν τω πλαισίω των μέτρων της υγιείας ο ηγούμενος Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων