31/05/2020 31/05/2020 Από την Κυριακή 7 Ιουνίου 2020 με συγκεκριμένα μέτρα προστασίας, όπως δήλωσε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κυριακουπόλεως κ. Χριστοφόρος σε κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μαζί με τους Υπουργούς Υγείας και Τύπου, ανοίγουν οι ναοί στην Ιορδανία. Το άνοιγμα των ναών συμπεριλαμβάνεται στο γενικότερο πλαίσιο του ανοίγματος των χώρων λατρείας στην χώρα και πραγματοποιείται κατόπιν σχετικής...
31 Μαΐου, 2020 - 10:05
Τελευταία ενημέρωση: 31/05/2020 - 13:02

Με χρήση μάσκας η προσέλευση των πιστών στην Ιορδανία

Διαδώστε:
Με χρήση μάσκας η προσέλευση των πιστών στην Ιορδανία

Από την Κυριακή 7 Ιουνίου 2020 με συγκεκριμένα μέτρα προστασίας, όπως δήλωσε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κυριακουπόλεως κ. Χριστοφόρος σε κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μαζί με τους Υπουργούς Υγείας και Τύπου, ανοίγουν οι ναοί στην Ιορδανία.

Το άνοιγμα των ναών συμπεριλαμβάνεται στο γενικότερο πλαίσιο του ανοίγματος των χώρων λατρείας στην χώρα και πραγματοποιείται κατόπιν σχετικής κυβερνητικής ανακοίνωσης.

Σε συνεδρίαση του Συμβουλίου των εκκλησιαστικών κοινοτήτων της Ιορδανίας, που πραγματοποιήθηκε χθες, αποφασίστηκαν μεταξύ άλλων τα μέτρα που θα ισχύουν στους ναούς.

Πιο αναλυτικά:

  • Η προσέλευση στους ναούς θα γίνεται με τη χρήση μάσκας ενώ στην είσοδο θα υπάρχουν αντισηπτικά
  • Οι πιστοί στους ναούς θα τηρούν την απόσταση του 1,5 μ. μεταξύ τους
  • Προτρέπουν τους ηλικιωμένους να προσεύχονται από το σπίτι και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις
  • Μέχρι νεοτέρας αναβάλλονται όλες οι ποιμαντικές δραστηριότητες, όπως π.χ. κατηχητικά σχολεία, συνάξεις νέων, κ.α.
  • Η διάρκεια του κηρύγματος από τους κληρικούς να μην υπερβαίνει τα 10′

Αναφορικά με την τέλεση των Ιερών Μυστηρίων αποφασίστηκε οι γάμοι και οι βαπτίσεις να τελούνται κανονικά, αλλά να μην παρίστανται περισσότερα από 30 άτομα.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων