10/04/2024 10/04/2024 Τον δικό τους σταυρό σηκώνουν εδώ και αρκετούς μήνες οι κάτοικοι της πολύπαθης Γάζας με τον πόλεμο μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ να μαίνεται από τις 7 Οκτωβρίου 2023, με χιλιάδες νεκρούς και εκατοντάδες να αγνοούνται. Η εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως έχει οριστεί από την Εκκλησία μας να εορτάζεται στο μέσο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Ο...
10 Απριλίου, 2024 - 13:48
Τελευταία ενημέρωση: 10/04/2024 - 23:32

Με την ευχή για ειρήνη η Σταυροπροσκύνηση στην πολύπαθη Γάζα – Πνευματικό καταφύγιο για τους χριστιανούς η Μονή του Αγίου Πορφυρίου

Διαδώστε:
Με την ευχή για ειρήνη η Σταυροπροσκύνηση στην πολύπαθη Γάζα – Πνευματικό καταφύγιο για τους χριστιανούς η Μονή του Αγίου Πορφυρίου

Τον δικό τους σταυρό σηκώνουν εδώ και αρκετούς μήνες οι κάτοικοι της πολύπαθης Γάζας με τον πόλεμο μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ να μαίνεται από τις 7 Οκτωβρίου 2023, με χιλιάδες νεκρούς και εκατοντάδες να αγνοούνται.

Η εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως έχει οριστεί από την Εκκλησία μας να εορτάζεται στο μέσο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Ο σταυρός, το αήττητο τρόπαιο της νίκης κάθε Χριστιανού, υψώνεται δίνοντας το σύνθημα για το ελπιδοφόρο μήνυμα της Αναστάσεως που έρχεται μετά το σταυρό. Με την προσμονή αυτή εορτάστηκε και στη Μονή του Αγίου Πορφυρίου στην εμπόλεμη Γάζα η Κυριακή της Σταυροπρσκυνήσεως. Την Θείας Λειτουργίας προέστη ο Αρχιεπίσκοπος Τιβεριάδος κ. Αλέξιος. Όλους αυτούς τους μήνες ως Ποιμενάρχης των Ορθοδόξων της περιοχής αλλά και ως πατέρας όλων των ανθρώπων, ανεξαρτήτως θρησκεύματος, είναι συγκυρηναίος στον σταυρό που σηκώνουν οι δεινοπαθούντες αδελφοί μας.

Συλλειτούργησε μαζί του ο Αρχιμανδρίτης π. Σίλας.

Παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν καθημερινά, πιστοί συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία. Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Αλέξιος ευχήθηκε σε όλους ο Θεός να χαρίσει το αγαθό της ειρήνης στη Γάζα, την Παλαιστίνη και σε όλο τον κόσμο.

Από την έναρξη του πολέμου, το μοναστήρι που βρέθηκε και αυτό στο στόχαστρο των βομβαρδισμών, άνοιξε τις πύλες του και έγινε καταφύγιο για εκατοντάδες ανθρώπους, χριστιανούς και μουσουλμάνους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων