28/04/2022 28/04/2022 Με την εφαρμογή των χαλαρών οδηγιών του Υπουργείου Υγείας, λόγω του covid-19, και κατά την τάξη του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, τελέσθηκαν οι ιερές Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδος και της Λαμπροφόρου Αναστάσεως στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Ντόχας. Τις ιερές ακολουθίες τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Καττάρων κ. Μακάριος μετά του εφημερίου π. Δημητρίου. Η προσέλευση των πιστών...
28 Απριλίου, 2022 - 11:12
Τελευταία ενημέρωση: 28/04/2022 - 11:22

Μεγάλη Εβδομάδα και Πάσχα στο Κατάρ (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Μεγάλη Εβδομάδα και Πάσχα στο Κατάρ (ΦΩΤΟ)

Με την εφαρμογή των χαλαρών οδηγιών του Υπουργείου Υγείας, λόγω του covid-19, και κατά την τάξη του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, τελέσθηκαν οι ιερές Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδος και της Λαμπροφόρου Αναστάσεως στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Ντόχας.

Τις ιερές ακολουθίες τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Καττάρων κ. Μακάριος μετά του εφημερίου π. Δημητρίου. Η προσέλευση των πιστών ήταν πολυπληθέστερη των παρελθόντων ετών, με συμμετοχή στην Θεία Κοινωνία πιστών από διάφορες πόλεις του Εμιράτου και από Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας.

Οι ακολουθίες τελέσθηκαν στην Ελληνική, Αραβική, Σλαυονική, Σερβική, Ρουμανική και Αγγλική γλώσσαν για την πληρέστερη συμμετοχή του πολυγλώσσου ποιμνίου. Οι ιεροψάλτες απέδωσαν με θαυμάσιο τρόπον τους ύμνους και τα Εγκώμια της Μεγάλης Παρασκευής στην Αραβική, Ελληνική και Σερβική γλώσσα.

Την νύκτα της Μεγάλης Παρασκευής και του Μεγάλου Σαββάτου προσήλθαν στις ιερές Ακολουθίες οι Πρέσβεις της Ελλάδος, της Ρωσίας, της Μολδαβίας και εκπρόσωπος της Πρεσβείας της Σερβίας στο Κάταρ.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας της Αναστάσεως ακολούθησε η ευλογία των Πασχαλινών αυγών και ο Σεβασμιώτατος διένειμε το αντίδωρο και τα κόκκινα αυγά στους πιστούς, ευχόμενος την Πασχάλιο χαρά του Αναστάντος Χριστού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων