28/11/2022 28/11/2022 Μήνυμα ειρήνης και δικαιοσύνης έστειλε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κατά την τελετή της Αφής του Χριστουγεννιάτικου δένδρου σε σχολείο εντός της Παλαιάς Πόλης και εσωτερικά του τείχους αυτής δίπλα στην Πύλη της Δαμασκού, την Κυριακή 14 /27 Νοεμβρίου 2022. Παρακάτω ολόκληρο το μήνυμα του Πατριάρχη Ιεροσολύμων: «Εν αρχή ην ο Λόγος και ο Λόγος ην προς...
28 Νοεμβρίου, 2022 - 18:45
Τελευταία ενημέρωση: 28/11/2022 - 18:25

Μήνυμα ειρήνης και δικαιοσύνης έστειλε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κατά την τελετή της Αφής Χριστουγεννιάτικου δένδρου

Διαδώστε:
Μήνυμα ειρήνης και δικαιοσύνης έστειλε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κατά την τελετή της Αφής Χριστουγεννιάτικου δένδρου

Μήνυμα ειρήνης και δικαιοσύνης έστειλε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κατά την τελετή της Αφής του Χριστουγεννιάτικου δένδρου σε σχολείο εντός της Παλαιάς Πόλης και εσωτερικά του τείχους αυτής δίπλα στην Πύλη της Δαμασκού, την Κυριακή 14 /27 Νοεμβρίου 2022.

Παρακάτω ολόκληρο το μήνυμα του Πατριάρχη Ιεροσολύμων:

«Εν αρχή ην ο Λόγος και ο Λόγος ην προς τον Θεόν και Θεός ην ο Λόγος. Εν αυτώ ζωή ην και η ζωή ην το φως των ανθρώπων. Και το φως εν τη σκοτία φαίνει και η σκοτία αυτό ου κατέλαβεν», (Πρβλ. Ιωάν. 1, 1-5).

Αγαπητοί αδελφοί και φίλοι,

Το φως τούτο της ζωής ανέτειλεν εν τη πόλει της Βηθλεέμ εκ του Ηλίου της Δικαοσύνης, τουτέστιν του Χριστού και έλαμψεν εν τη αγία Πόλει Ιερουσαλήμ εν τω μνήματι της ελπίδος, δηλονότι της Αναστάσεως.

Και ημείς σήμερον ως τέκνα του φωτός του Ηλίου της Δικαιοσύνης και της ελπίδος της Αναστάσεως του Χριστού επευλογούμεν την αφήν του Χριστουγεννιάτικου τούτου δένδρου, ευχόμενοι όπως το φως τούτο λάμψη εν ταίς καρδίαις και ταίς διανοίαις των κρατούντων του κόσμου και των κυβερνώντων την περιοχήν ημών, ίνα βασιλεύση η ειρήνη, η δικαιοσύνη και η καταλλαγή. «Ότι Θεός ην εν Χριστώ κόσμον καταλλάσων εαυτώ» (Β΄ Κορ. 5,19) λέγει ο θείος Παύλος.

Έτη πολλά, ειρηνικά και ευλογημένα Χριστούγεννα.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων