24/02/2021 25/02/2021 Μήνυμα ενότητας στέλνει ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος Γ’ προς τους Προκαθημένους των Ορθοδόξων Εκκλησιών μέσω ανοιχτής επιστολής, υπογραμμίζοντας ότι η προσευχή αποτελεί πηγή δύναμης εν μέσω της πανδημίας αλλά και ενότητας μεταξύ των Ορθοδόξων Εκκλησιών. Στην αρχική του τοποθέτηση, ο Μακαριώτατος κάνει αναφορά στην συμπλήρωση ενός έτους από την Αδελφική Σύναξη των Ορθοδόξων...
24 Φεβρουαρίου, 2021 - 22:15
Τελευταία ενημέρωση: 25/02/2021 - 13:56

Μήνυμα ενότητας από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων

Διαδώστε:
Μήνυμα ενότητας από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων

Μήνυμα ενότητας στέλνει ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος Γ’ προς τους Προκαθημένους των Ορθοδόξων Εκκλησιών μέσω ανοιχτής επιστολής, υπογραμμίζοντας ότι η προσευχή αποτελεί πηγή δύναμης εν μέσω της πανδημίας αλλά και ενότητας μεταξύ των Ορθοδόξων Εκκλησιών.

Στην αρχική του τοποθέτηση, ο Μακαριώτατος κάνει αναφορά στην συμπλήρωση ενός έτους από την Αδελφική Σύναξη των Ορθοδόξων Εκκλησιών στο Αμμάν της Ιορδανίας, η οποία διεξήχθη με σκοπό, όπως σημειώνει, τον διάλογο αγάπης και την ενότητα μεταξύ των Ορθοδόξων Εκκλησιών.

“Μετά από δύο μέρες προσευχής και αδελφικών συζητήσεων, εμφανιστήκαμε πιο αποφασισμένοι για βαθύτερη επικοινωνία και αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων”, επισημαίνει και προσθέτει ότι “κανείς από εμάς δεν φανταζόταν ότι συναντιόμασταν στα πρόθυρα μιας παγκόσμιας υγειονομικής καταστροφής, τέτοιας κλίμακας που δεν είχαμε δει στις ζωές μας”. Παράλληλα μνημονεύει τον μακαριστό Πατριάρχη Σερβίας κυρό Ειρηναίο, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι “προσευχόμαστε στον Θεό να τον αναπαύει”, και ο οποίος ήταν παρών στην Σύναξη.

Επίσης στην επιστολή του, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων απευθύνει κάλεσμα για συνεχή κοινή προσευχή για την αντιμετώπιση της πανδημίας καθώς και προς όφελος της ενότητας των Ορθοδόξων Εκκλησιών.

“Εδώ στην Αγία Πόλη της Ιερουσαλήμ, έχουμε πάρει δυνάμεις και στηριχθεί από τις προσευχές σας. Όπως έχει συμβεί σε όλο τον κόσμο, οι συνάνθρωποι μας στους Αγίους Τόπους έχουν υποφέρει από την πανδημία. Σας ζητούμε να συνεχίσετε να προσεύχεστε για εμάς, όπως προσευχόμαστε συνεχώς για εσάς από τον Ζωοποιό Πανάγιο Τάφο του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. Ο Θεός είναι Πανάγαθος και έχει χαρίσει στα πλάσματα Του την γνώση και την ικανότητα να αναπτύσσουν φάρμακα και εμβόλια με σκοπό τον τερματισμό της φονικής πανδημίας.”αναφέρει ο Μακαριώτατος και, μεταξύ άλλων, προσθέτει: “Ας συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλον προσευχόμενοι, και να αναζητήσουμε τρόπους με τους οποίους οι Ορθόδοξες Εκκλησίες μας μπορούν να φέρουν ελπίδα, ευλογία και χαρά η μια στην άλλη. Όπως αναφέρει ο Απόστολος Παύλος, “ἀλλήλων τὰ βάρη βαστάζετε, καὶ οὕτως ἀναπληρώσατε τὸν νόμον τοῦ Χριστοῦ (Γαλ.6:2)”.”

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ το πλήρες κείμενο της επιστολής του Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου Γ’ στα Αγγλικά

 

Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων