10/12/2021 10/12/2021 Την υποστήριξή τους στις προσπάθειες του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων να διατηρήσει τη χριστιανική παρουσία στην Ιερουσαλήμ και να σταματήσουν οι επιθέσεις κατά των Χριστιανών από εβραϊκούς κύκλους φανατικών διατράνωσαν χθες το βράδυ (9ης Δεκεμβρίου 2021) επίσημοι εκπρόσωποι των Ορθοδόξων Πατριαρχείων στην Ιερουσαλήμ, επικεφαλής και εκπρόσωποι άλλων Χριστιανικών δογμάτων στους Αγίους Τόπους, ηγέτες χριστιανικών οργανώσεων στο Ισραήλ,...
10 Δεκεμβρίου, 2021 - 13:50
Τελευταία ενημέρωση: 10/12/2021 - 14:12

Μήνυμα Ιεροσολύμων Θεοφίλου από ξενοδοχείο σήμα-κατατεθέν

Διαδώστε:
Μήνυμα Ιεροσολύμων Θεοφίλου από ξενοδοχείο σήμα-κατατεθέν

Την υποστήριξή τους στις προσπάθειες του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων να διατηρήσει τη χριστιανική παρουσία στην Ιερουσαλήμ και να σταματήσουν οι επιθέσεις κατά των Χριστιανών από εβραϊκούς κύκλους φανατικών διατράνωσαν χθες το βράδυ (9ης Δεκεμβρίου 2021) επίσημοι εκπρόσωποι των Ορθοδόξων Πατριαρχείων στην Ιερουσαλήμ, επικεφαλής και εκπρόσωποι άλλων Χριστιανικών δογμάτων στους Αγίους Τόπους, ηγέτες χριστιανικών οργανώσεων στο Ισραήλ, την Παλαιστίνη, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Σουηδία και σε άλλες χώρες του κόσμου, εκπρόσωποι του Διπλωματικού Σώματος πολλών χωρών και πολυάριθμοι χριστιανοί της Ιερουσαλήμ, που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Πύλης Γιάφα στην Παλιά Πόλη.

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

Η Πύλη της Γιάφας ή Πύλη της Ιόππης είναι η δυτική πύλη, μία από τις επτά κύριες ανοικτές πύλες της Παλαιάς Πόλης της Ιερουσαλήμ.

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος Γ’ απηύθυνε χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους από το μπαλκόνι του ξενοδοχείου «Imperial», που ανήκει στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, λέγοντας:

«Καθώς συγκεντρωνόμαστε εδώ, αποτίουμε φόρο τιμής στην τεράστια θετική συνεισφορά της χριστιανικής κοινότητας και των χριστιανικών μας θεσμών στη δημόσια ζωή. Για αιώνες είμαστε ζωντανοί μάρτυρες [της ιστορίας] και έχουμε συμβάλλει στην προστασία των Αγίων Τόπων και τη συντήρηση των Ιερών Προσκυνημάτων και επίσης βοηθάμε την κοινωνία στην εκπαίδευση, την υγειονομική περίθαλψη και τη φροντίδα για ευημερία όσων έχουν ανάγκη».

Οι διαδηλωτές τόνισαν την ανάγκη να διατηρηθεί το status quo της Παλιάς Πόλης, και ειδικά η λεγόμενη «προσκυνηματική διαδρομή» – ένας δρόμος που ξεκινά από την Πύλη Γιάφφα της Ιερουσαλήμ και οδηγεί στον Πανάγιο Τάφο, ένας δρόμος που εκατομμύρια προσκυνητές παίρνουν καθημερινά, για να βρεθούν στο σπουδαιότερο ιερό του κόσμου. »Εάν τα προσκυνήματα της Εκκλησίας των Ιεροσολύμων γίνουν ιδιοκτησία Ισραηλινών ιδιοκτητών, η «προσκυνηματική οδός» μπορεί να αποκλειστεί εντελώς και να χαθεί το δικαίωμα διέλευσης των Χριστιανών κατά μήκος αυτής προς τον Ναό της Αναστάσεως (του Παναγίου Τάφου).

Εδώ και αρκετά χρόνια, το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων προσπαθεί να υπερασπιστεί τα δικαιώματά του όσον αφορά πολλά σπίτια προσκυνητών στη χριστιανική συνοικία της Ιερουσαλήμ, που αμφισβητούνται άδικα από εβραϊκές ριζοσπαστικές δημόσιες οργανώσεις.

Οι «ριζοσπάστες» αποτελούν πραγματική απειλή για τη σταθερότητα και την υγεία ολόκληρης της κοινωνίας, δήλωσε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης κ.κ. Θεόφιλος. Υπενθύμισε ότι η χριστιανική κοινότητα στην Ιερουσαλήμ «υποφέρει από εγκλήματα μίσους, καθώς και από παρασκηνιακές τακτικές εκφοβισμού και συστηματικές προσπάθειες περιορισμού της παραμονής των χριστιανών στα ιστορικά σπίτια και τις γειτονιές τους».

Τέλος, σε ένδειξη ενότητας των χριστιανών της Ιερουσαλήμ, τα φώτα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου άναψαν στο μπαλκόνι του Ιμπίριαλ.

Πηγή: spzh.news/ru

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων