19/05/2020 19/05/2020 Τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου τίμησαν στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Ο εκ της κώμης Πασλάχ της Επισκοπής Κολωνείας του Πόντου ορμώμενος, Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Μαδάβων κ. Αριστόβουλος, τέλεσε μνημόσυνο στον Πανάγιο Τάφο για την ανάπαυση των ψυχών το χιλιάδων θυμάτων. “Ο εκ της κώμης Πασλάχ της Επισκοπής Κολωνείας του Πόντου ορμώμενος Αρχιερεύς, Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Μαδάβων κ. Αριστόβουλος,...
19 Μαΐου, 2020 - 20:01
Τελευταία ενημέρωση: 19/05/2020 - 20:11

Μνημόσυνο για τη Ποντιακή Γενοκτονία στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Διαδώστε:
Μνημόσυνο για τη Ποντιακή Γενοκτονία στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου τίμησαν στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Ο εκ της κώμης Πασλάχ της Επισκοπής Κολωνείας του Πόντου ορμώμενος, Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Μαδάβων κ. Αριστόβουλος, τέλεσε μνημόσυνο στον Πανάγιο Τάφο για την ανάπαυση των ψυχών το χιλιάδων θυμάτων.

“Ο εκ της κώμης Πασλάχ της Επισκοπής Κολωνείας του Πόντου ορμώμενος Αρχιερεύς, Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Μαδάβων κ. Αριστόβουλος, συνεχίζων την από ετών πράξιν αυτού, εζήτησε και έλαβε την ευλογίαν της Α.Θ.Μ. του Πατρός ημών και Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου και την νύκτα της Δευτέρας, 5ης /18ης προς Τρίτην 6ην/19ην Μαίου 2020, ετέλεσε θείαν Λειτουργίαν εις τον Πανάγιον και Ζωοδόχον Τάφον του Κυρίου και εν αυτή Μνημόσυνον υπέρ αναπαύσεως και σωτηρίας των ψυχών των διά μέσου των αιώνων από της εποχής των Κομνηνών και εντεύθεν εκατοντάδων χιλιάδων θυμάτων της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου παρά της Τουρκίας, ιδίως κατά τα έτη 1916-1922. Κύριος αναπαύσαι τας ψυχάς αυτών εν χώρα ζώντων”, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Αρχιγραμματείας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων