06/11/2022 06/11/2022 Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των κτιτόρων του Ιερού Καθεδρικού Ναού του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου και των αοιδίμων Πατριαρχών Ιεροσολύμων που είναι ενταφιασμένοι στο προσκείμενο παρεκκλήσι των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων τελέσθηκε στα Ιεροσόλυμα. Το απόγευμα του Σάββατου 5 Νοεμβρίου 2022 (23 Οκτωβρίου με το παλαιό εορτολόγιο) τελέσθηκε Εσπερινός.  Το πρωί της Κυριακής 6 Νοεμβρίου 2022...
06 Νοεμβρίου, 2022 - 20:18
Τελευταία ενημέρωση: 06/11/2022 - 22:20

Μνημόσυνο κτιτόρων και αοιδίμων Πατριαρχών στα Ιεροσόλυμα

Διαδώστε:
Μνημόσυνο κτιτόρων και αοιδίμων Πατριαρχών στα Ιεροσόλυμα

Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των κτιτόρων του Ιερού Καθεδρικού Ναού του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου και των αοιδίμων Πατριαρχών Ιεροσολύμων που είναι ενταφιασμένοι στο προσκείμενο παρεκκλήσι των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων τελέσθηκε στα Ιεροσόλυμα.

Το απόγευμα του Σάββατου 5 Νοεμβρίου 2022 (23 Οκτωβρίου με το παλαιό εορτολόγιο) τελέσθηκε Εσπερινός.

Το πρωί της Κυριακής 6 Νοεμβρίου 2022 (24 Οκτωβρίου) τελέσθηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου και στη συνέχεια το Μνημόσυνο στο παρεκκλήσι των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Πέλλης κ. Φιλουμένου, συλλειτουργούντων ιερέων.

Έψαλλαν Ιεροψάλτες του Ναού στα Αραβικά και ο κ. Βασίλειος Γκοτσόπουλος με μαθητές της Πατριαρχικής Σχολής στα Ελληνικά, παρουσία πλήθους πιστών.

Στην ομιλία του προ της Θείας Κοινωνίας, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα, το έργο και την προσφορά του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, του πρώτου Επισκόπου των Ιεροσολύμων.

ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ:

 

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων