06/11/2021 06/11/2021 Στο παρεκκλήσι των Αγίων Τεσσαράκοντα μαρτύρων, που βρίσκεται κάτω από το κωδωνοστάσιο του Ναού της Αναστάσεως και ανήκει στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιακώβου Αδλεφοθέου, τελέσθηκε Θεία Λειτουργία το πρωί του Σαββάτου 6 Νοεμβρίου, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Πέλλης κ. Φιλουμένου. Μετά την Θεία Λειτουργία ακολούθησε μνημόσυνο για τους κτήτορες του Ναού του Αγίου Ιακώβου του...
06 Νοεμβρίου, 2021 - 15:59
Τελευταία ενημέρωση: 06/11/2021 - 19:24

Μνημόσυνο Πατριαρχών και Κτητόρων στα Ιεροσόλυμα

Διαδώστε:
Μνημόσυνο Πατριαρχών και Κτητόρων στα Ιεροσόλυμα

Στο παρεκκλήσι των Αγίων Τεσσαράκοντα μαρτύρων, που βρίσκεται κάτω από το κωδωνοστάσιο του Ναού της Αναστάσεως και ανήκει στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιακώβου Αδλεφοθέου, τελέσθηκε Θεία Λειτουργία το πρωί του Σαββάτου 6 Νοεμβρίου, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Πέλλης κ. Φιλουμένου.

Μετά την Θεία Λειτουργία ακολούθησε μνημόσυνο για τους κτήτορες του Ναού του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου και των αοιδίμων Πατριαρχών Ιεροσολύμων, πολλών εκ των οποίων τα λείψανα φυλάσσονται στο οστεοφυλάκειο του εν λόγω παρεκκλησίου.

 

Κατά τη Θεία Λειτουργία συλλειτούργησαν ο Αρχιμανδρίτης π. Μελέτιος, ο εφημέριος του ναού π. Γεώργιος Μπαράμκης και ο Ιεροδιάκονος π. Συμεών. Το ιερό ψαλτήριο διακόνησαν ο κ. Βασίλειος Γκοτσόπουλος και ο μοναχός Δοσίθεος.

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων