23/10/2023 23/10/2023 Καθημερινή είναι η προσευχή και η αγωνία της Αγιοταφικής Αδελφότητας για τα όσα διαδραματίζονται στη ιερή γη της Μέσης Ανατολής και τον πόλεμο που μαίνεται στη Λωρίδα της Γάζας και έχει στοιχήσει, για Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους, χιλιάδες θύματα, μεταξύ αυτών και πολλοί Χριστιανοί.  Για τα αθώα θύματα που έχασα τη ζωή τους κατά τη διάρκεια...
23 Οκτωβρίου, 2023 - 9:16
Τελευταία ενημέρωση: 23/10/2023 - 12:29

Μνημόσυνο της Αγιοταφιτικής Αδελφότητας για τα θύματα πολέμου στη Γάζα (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Μνημόσυνο της Αγιοταφιτικής Αδελφότητας για τα θύματα πολέμου στη Γάζα (ΒΙΝΤΕΟ)

Καθημερινή είναι η προσευχή και η αγωνία της Αγιοταφικής Αδελφότητας για τα όσα διαδραματίζονται στη ιερή γη της Μέσης Ανατολής και τον πόλεμο που μαίνεται στη Λωρίδα της Γάζας και έχει στοιχήσει, για Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους, χιλιάδες θύματα, μεταξύ αυτών και πολλοί Χριστιανοί. 

Για τα αθώα θύματα που έχασα τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του χτυπήματος στην Ιερά Μονή του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα προσευχήθηκαν τα μέλη της Αγιοταφικής Αδελφότητας στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως.

Χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου, για τα θύματα πολέμου στη Γάζα στο Καθολικό του Πανιέρου Ναού της Αναστάσεως.

Στην επιμνημόσυνη δέηση συμμετείχαν εκπρόσωποι των χριστιανικών εκκλησιών στην Ιερουσαλήμ καθώς και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας κ. Δημήτριος Αγγελουσόπουλος.

«Ἀπευθύνομεν ἔκκλησιν διά νά ἐγείρωμεν τόν πόθον διά μίαν εἰρηνικήν ζωήν πρός ὅλους ἐκείνους, οἱ ὁποῖοι εἶναι ἔμπλεοι μίσους διά τόν πλησίον αὐτῶν, ἰδίᾳ δέ διά τούς μαχομένους νῦν καί τούς ἑτοιμαζομένους πρός πόλεμον», είπε ο Μακαριώτατος, στην ομιλία του στην Αίθουσα του Θρόνου.

«Οἱ ἐπιζήσαντες τοῦ φρικτοῦ βομβαρδισμοῦ διαθέτουν ἀντοχάς καί εἶναι πλήρεις Πνεύματος Ἁγίου, τοῦ Πνεύματος τοῦ Χριστοῦ», ανέφερε το Πατριαρχείο. «Συνεχίζομεν ἀπό κοινοῦ νά ἐπιδεικνύωμεν πίστιν μετά τήν φρικτήν δοκιμασίαν ταύτην. Ἔχομεν συναχθῇ ὡς Κοινότης, διά νά ὑποστηρίξωμεν ἀλλήλους, προσευχόμενοι διά θεραπείαν καί δύναμιν ἐν ὄψει τῶν ἀντιξοοτήτων».

Διαβάστε επίσης: 

Πατριάρχης Θεόφιλος και Αρχηγοί Εκκλησιών στην Ιερουσαλήμ: Ιερό και ηθικό καθήκον η προσφορά βοήθειας – Δεν εγκαταλείπουμε

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων