08/08/2022 08/08/2022 Του Νικόλαου Ζαΐμη  Νέα πρόκληση από ριζοσπαστικές ομάδες στην Ιερουσαλήμ σημειώθηκε χθες σύμφωνα, με το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Συγκεκριμένα, ομάδα ατόμων κατέλαβε την περιουσία του Πατριαρχείου γύρω από το παρεκκλήσιο και κοντά στο κτίριο της Σχολής της Αγίας Σιών, φέρνοντας τραπέζια και καλύμματα κρεβατιού, με σκοπό να εγκατασταθούν μόνιμα. Στο βίντεο που ακολουθεί διακρίνεται η ισραηλινή...
08 Αυγούστου, 2022 - 10:18
Τελευταία ενημέρωση: 08/08/2022 - 10:36

Νέα επίθεση ριζοσπαστών στην περιουσία του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων – Καταγγελία και καταδίκη της ενέργειας

Διαδώστε:
Νέα επίθεση ριζοσπαστών στην περιουσία του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων – Καταγγελία και καταδίκη της ενέργειας

Του Νικόλαου Ζαΐμη 

Νέα πρόκληση από ριζοσπαστικές ομάδες στην Ιερουσαλήμ σημειώθηκε χθες σύμφωνα, με το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Συγκεκριμένα, ομάδα ατόμων κατέλαβε την περιουσία του Πατριαρχείου γύρω από το παρεκκλήσιο και κοντά στο κτίριο της Σχολής της Αγίας Σιών, φέρνοντας τραπέζια και καλύμματα κρεβατιού, με σκοπό να εγκατασταθούν μόνιμα.

Στο βίντεο που ακολουθεί διακρίνεται η ισραηλινή αστυνομία η οποία προσπαθεί να απομακρύνει τους ακραίους από τον χώρο, όμως αυτοί προβάλουν αντίσταση.

Άμεση υπήρξε η αντίδραση του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων το οποίο κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία. Παράλληλα, το Πατριαρχείο διαμαρτυρήθηκε έντονα για την επανειλημμένη κατάφωρη παραβίαση αυτού του προσκυνηματικού χώρου.

Η αστυνομία, σύμφωνα με το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, απελευθέρωσε την περιοχή από τους καταληψίες.

“Το Πατριαρχείο καταδικάζει απερίφραστα αυτή την παράνομη ενέργεια και προτίθεται να λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα για την απονομή δικαιοσύνης”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα οι επιθέσεις και η καταλήψεις σε χώρους που ανήκουν στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο έχουν ενταθεί. Λίγες εβδομάδες πριν μέλη ριζοσπαστικής ομάδας είχαν προβεί πάλι σε έκνομες ενέργειες στο παρεκκλήσιο της Αγίας Σιών.

Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων έχει καταγγείλει όλες αυτές τις παράνομες ενέργειες ενώ έχει ενημερώσει και τους αρμόδιους διεθνείς φορείς για τις συνεχιζόμενες επιθέσεις. Μάλιστα κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, στο Ισραήλ ο Πατριάρχης κ.κ. Θεόφιλος τον ενημέρωσε σχετικά με τις απειλές και τις επιθέσεις που δέχεται το Πατριαρχείο και η ιδιοκτησία του από τις ακραίες αυτές ριζοσπαστικές ομάδες.

Αναλυτικά η θέση του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων για το περιστατικό: 

“Την Κυριακή 25 Ιουλίου / 7 Αυγούστου 2022, ριζοσπάστες καταληψίες άγνωστης προέλευσης κατέλαβαν την περιουσία του Πατριαρχείου της Αγίας Σιών, γύρω από το παρεκκλήσιο και κοντά στο κτίριο της Σχολής, φέρνοντας τραπέζια και καλύμματα κρεβατιού, με σκοπό να εγκατασταθούν μόνιμα.

Το Πατριαρχείο διαμαρτυρήθηκε έντονα για την επανειλημμένη κατάφωρη παραβίαση αυτού του προσκυνηματικού χώρου και, καταγγέλλοντας την στην Αστυνομία, ζήτησε την απομάκρυνση αυτών των επικίνδυνων ατόμων.

Η αστυνομία απελευθέρωσε την περιοχή από αυτούς.

Το Πατριαρχείο καταδικάζει απερίφραστα αυτή την παράνομη ενέργεια και προτίθεται να λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα για την απονομή δικαιοσύνης”. 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων