17/06/2022 17/06/2022 Ετοιμάζεται η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού  Η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων συνήλθε την Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2022, υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου Γ’, στην ΡΚΒ΄/122 Συνεδρία. Κατά τη συνεδρία της επελήφθη διαφόρων εκκλησιαστικών και ποιμαντικών θεμάτων, που αφορούν το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες...
17 Ιουνίου, 2022 - 11:46
Τελευταία ενημέρωση: 17/06/2022 - 12:10

Νέες αποφάσεις της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων

Διαδώστε:
Νέες αποφάσεις της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων

Ετοιμάζεται η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού 

Η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων συνήλθε την Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2022, υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου Γ’, στην ΡΚΒ΄/122 Συνεδρία.

Κατά τη συνεδρία της επελήφθη διαφόρων εκκλησιαστικών και ποιμαντικών θεμάτων, που αφορούν το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες και προέβη στις κάτωθι αποφάσεις, σύμφωνα με το ανακοινωθέν:

1 –Διόρισε τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Πέλλης κ. Φιλούμενο Ποιμαντικό Επόπτη και Πνευματικό καθοδηγητή των ενοριών του Πατριαρχείου στις πόλεις του Μπιρζέτ, Τζίφνας, Άιν -Αρίκ και Αμπούντ και άλλες της Παλαιστινιακής Αυτονομίας.

2 –Διόρισε τον Γέροντα Δραγουμάνον και Σχολάρχη Αρχιμανδρίτη π. Ματθαίο Ηγούμενο της Ιεράς Μονής του Τιμίου Σταυρού, για να προετοιμάσει το έδαφος της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής του Σταυρού εν συνεργασία μετά των Ορθοδόξων Θεολογικών Σχολών της Ελλάδος και μετ’ Επιτροπής εκ του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντίνης κ. Αριστάρχου, του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Ιεραπόλεως κ. Ισιδώρου και του Γραμματέως της Αγίας και Ιεράς Συνόδου Ιεροδιακόνου π. Συμεών.

3 –Ενέκρινε την αίτηση  του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κυριακουπόλεως κ. Χριστοφόρου διά την χειροτονία νέων διακόνων και ιερέων ως έπεται:

Ὁ μοναχός Silwanos Hanouneh νά χειροτονηθῇ εἰς διάκονον.

Ὁ μοναχός Andreas Shamia νά χειροτονηθῇ εἰς διάκονον.

Ὁ κ. Milad Rezeq νά χειροτονηθῇ εἰς διάκονον.

Ὁ κ. Hanna Marji νά χειροτονηθῇ εἰς διάκονον.

Ὁ κ. Laheeb Hanhan νά χειροτονηθῇ διάκονος.

4 -Διώρισε τόν Ἀρχιμανδρίτην Βενέδικτον Καγιάλ ὡς Ἡγούμενον εἰς τήν πόλιν τοῦ Ζαπάμπδε

5 -Διώρισε τόν Ἀρχιμανδρίτην π. Πορφύριον Ἡγούμενον τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Ἁγίου Γεωργίου Μπετζαλλᾶ.

6 -Διώρισε τόν Ἱεροδιάκονον Δοσίθεον εἰς τό Γραφεῖον τῆς Ἀρχιγραμματείας καί δή εἰς τόν τομέα τῶν ἡλεκτρονικῶν ὑπολογιστῶν.

7 -Διώρισε τόν π. Ἠλίαν Χούρη ὡς ἐφημέριον μετά τοῦ π. Γεωργίου τῆς Κοινότητος Ράμε τῆς περιοχῆς Ἄκκρης-Πτολεμαΐδος.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων