12/01/2022 12/01/2022 Στον αντίκτυπο, τον οποίον σημείωσε η κοινή δήλωση των Αρχηγών των Εκκλησιών της Ιερουσαλήμ τον περασμένο μήνα σε διάφορες Κυβερνητικές και Θρησκευτικές ηγεσίες για την απειλεί που δέχονται οι Χριστιανοί στην Αγία Γη στάθηκε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων στην από ετών καθιερωμένη παράδοση ανταλλαγής ευχών των Χριστουγέννων υπό των Αρχηγών των Εκκλησιών Ιεροσολύμων με το Ελληνορθόδοξο...
12 Ιανουαρίου, 2022 - 10:02

Ο αντίκτυπος της δήλωσης για τον Χριστιανισμό στην Αγία Γη

Διαδώστε:
Ο αντίκτυπος της δήλωσης για τον Χριστιανισμό στην Αγία Γη

Στον αντίκτυπο, τον οποίον σημείωσε η κοινή δήλωση των Αρχηγών των Εκκλησιών της Ιερουσαλήμ τον περασμένο μήνα σε διάφορες Κυβερνητικές και Θρησκευτικές ηγεσίες για την απειλεί που δέχονται οι Χριστιανοί στην Αγία Γη στάθηκε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων στην από ετών καθιερωμένη παράδοση ανταλλαγής ευχών των Χριστουγέννων υπό των Αρχηγών των Εκκλησιών Ιεροσολύμων με το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο.

Οι πρώτοι επισκέπτες ήταν η Κουστωδία των Φραγκισκανών της Αγίας Γης, με επί κεφαλής τον Πατέρα Francesco Patton, τον οποίον υποδέχθηκε ο Πατριάρχης κ.κ. Θεόφιλος και οι παρευρισκόμενοι Αρχιερείς και ιερείς.

Ο Μακαριώτατος τόνισε τον ακλόνητο ρόλο, τον οποίον διαδραματίζει ο Πατήρ Patton στην διατύπωση της θέσεως των Εκκλησιών ενώπιον των τοπικών Κυβερνητικών Αρχών: «Το γεγονός ότι παρεμείναμεν επικεντρωμένοι εις το θέμα της απειλής της Χριστιανικής παρουσίας εις τούς Αγίους Τόπους υπό ριζοσπαστικών ομάδων είχεν αξιοσημείωτον απήχησιν κατά την διάρκειαν της περιόδου ταύτης των Χριστουγέννων, όχι μόνον εδώ, αλλά εις όλον τον κόσμον. Η Εκκλησία μας διά την προσοχήν αυτής καί επισήμανσιν των σοβαρών καί αυξανομένων απειλών ηύρεν ανταπόκρισιν υπό πολλών Θρησκευτικών καί Κυβερνητικών ηγετών. Τούτο δε οφείλεται πρωτίστως εις την ηνωμένην φωνήν ημών», σημείωσε.

Ακολούθησε η επίσκεψη και των υπόλοιπων εκπροσώπων των χριστιανικών δογμάτων. Μετά το εόρτιο κέρασμα, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Θεόφιλος ευχαρίστησε τους επισκέπτες και σημείωσε ότι χάρη στις κοινές προσπάθειες των Ηγετών της Εκκλησίας ο «αγών εναντίον των απειλών πού θέτουν αι ριζοσπαστικαί ομάδες εναντίον των Χριστιανικών Κοινοτήτων της Αγίας Γης, τυγχάνει της δεούσης προσοχής, τόσον εις τοπικόν, όσον καί εις διεθνές επίπεδον» και ότι οι Εκκλησίες δεν θεωρούνται πλέον ως «φωναί βοῶσαι ἐν τῇ ἐρήμῳ».

Ο Μακαριώτατος τόνισε τον αντίκτυπο, τον οποίον σημείωσε η κοινή δήλωση του περασμένου μήνα σε διάφορες Κυβερνητικές και Θρησκευτικές ηγεσίες και τόνισε ότι είναι ένα κίνημα, το οποίο δεν στοχεύει μόνο στην προστασία των Αγίων Τόπων ως τόπων λατρείας, αλλά και στην προστασία των θεμελιωδών συμφερόντων των Κοινοτήτων, να είναι σε θέση να ζουν με αξιοπρέπεια, σεβασμό και ασφάλεια.

«Έχομεν την προσοχήν τού κόσμου όσον ποτέ άλλοτε εις την πρόσφατον μνήμην. Καί έχομεν την ευκαιρίαν να προωθήσωμεν την επίλυσιν των ανησυχιών μας με αποτελεσματικούς τρόπους. Υπάρχει ακόμη πολύ κρίσιμον έργον, δέον να έλθη εις πέρας. Είναι επομένως ακόμη πιό σημαντικόν να δεσμευθώμεν ειλικρινώς, ώστε να αντιμετωπίσωμεν τα εσωτερικά ημών προβλήματα εντός των Χριστιανικών Κοινότητων από κοινού εις αποτελεσματικόν διάλογον διά την ικανότητα ημών να ενώσωμεν τας προσπαθείας καί τας φωνάς ημών προς ένα κοινόν σκοπόν διά την υπεράσπισιν της Χριστιανικής παρουσίας πού ποτέ δεν ήτο πιό επείγουσα. Η σοφία υπαγορεύει να επιλύωμεν τα προβλήματά μας μεταξύ μας», σημείωσε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων