16/10/2023 16/10/2023 Έκκληση να προστατευθούν οι περίπου 1.000 χριστιανοί οι οποίοι είναι οχυρωμένοι μέσα στο μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα, εκεί όπου οι πολεμικές συγκρούσεις μαίνονται εδώ και μια εβδομάδα, απευθύνει ο Αρχιεπίσκοπος Σεβαστείας κ. Θεοδόσιος.  Ο Σεβασμιώτατος, μιλώντας στο newsbomb.gr και τον Σωτήρη Σκουλούδη, αναφέρθηκε σε μία από τις αρχαιότερες εκκλησίες που υπάρχουν στους Αγίους Τόπους,...
16 Οκτωβρίου, 2023 - 10:30
Τελευταία ενημέρωση: 16/10/2023 - 10:39

Ο Αρχιεπίσκοπος Σεβαστείας για τις δύσκολες ώρες στη Μέση Ανατολή και το μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπίσκοπος Σεβαστείας για τις δύσκολες ώρες στη Μέση Ανατολή και το μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα  (ΒΙΝΤΕΟ)

Έκκληση να προστατευθούν οι περίπου 1.000 χριστιανοί οι οποίοι είναι οχυρωμένοι μέσα στο μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα, εκεί όπου οι πολεμικές συγκρούσεις μαίνονται εδώ και μια εβδομάδα, απευθύνει ο Αρχιεπίσκοπος Σεβαστείας κ. Θεοδόσιος. 

Ο Σεβασμιώτατος, μιλώντας στο newsbomb.gr και τον Σωτήρη Σκουλούδη, αναφέρθηκε σε μία από τις αρχαιότερες εκκλησίες που υπάρχουν στους Αγίους Τόπους, ενώ και στην κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στον Άγιο Πορφύριο όπου οι βομβαρδισμοί στην ευρύτερη περιοχή μαίνονται, ενώ αποκάλυψε ότι αν και “εξωτερική παράγοντες” ζήτησαν από τον Αρχιεπίσκοπο Τιβεριάδος Αλέξιο και τον π. Σύλλα να εγκαταλείψουν τη Μονή, αυτοί το αρνήθηκαν.

«Εμείς ως Εκκλησία καταδικάζουμε τη βία από όπου κι αν προέρχεται και καταδικάζουμε κι αυτόν τον πόλεμο, κι από εδώ, το σημαντικότερο μέρος της Χριστιανοσύνης στον κόσμο, ζητούμε από όλους να προσεύχονται για τους αδελφούς μας στη Γάζα οι οποίοι σκοτώνονται. Είναι άνθρωποι που δεν έχουν καμία σχέση με την πολιτική, και πεθαίνουν ολόκληρες οικογένειες», δηλώνει.

Πηγή: newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης: 

Καταφύγιο για εκατοντάδες αμάχους η Ιερά Μονή Αγίου Πορφυρίου στην πολύπαθη Γάζα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων