21/06/2022 21/06/2022 Ψευδή και αβάσιμα χαρακτήρισε τα όσα ακούγονται από μερίδα δυτικών για τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Μόσχας κ.κ. Κύριλλο μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ο Σεβασμιώτατος Ἀρχιεπίσκοπος Σεβαστείας κ. Θεοδόσιος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.    Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα Μιλώντας σε Βρετανούς δημοσιογράφους από διάφορα ειδησεογραφικά πρακτορεία στις 18 Ιουνίου, ο Σεβασμιώτατος Ἀρχιεπίσκοπος Σεβαστείας ανέφερε τα εξής: «Είμαστε κατηγορηματικά...
21 Ιουνίου, 2022 - 17:12
Τελευταία ενημέρωση: 21/06/2022 - 17:46

Ο Αρχιεπίσκοπος Σεβαστείας Θεοδόσιος για τις επιθέσεις στον Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπίσκοπος Σεβαστείας Θεοδόσιος για τις επιθέσεις στον Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο

Ψευδή και αβάσιμα χαρακτήρισε τα όσα ακούγονται από μερίδα δυτικών για τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Μόσχας κ.κ. Κύριλλο μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ο Σεβασμιώτατος Ἀρχιεπίσκοπος Σεβαστείας κ. Θεοδόσιος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.   

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

Μιλώντας σε Βρετανούς δημοσιογράφους από διάφορα ειδησεογραφικά πρακτορεία στις 18 Ιουνίου, ο Σεβασμιώτατος Ἀρχιεπίσκοπος Σεβαστείας ανέφερε τα εξής:

«Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι σε όλες τις προκλήσεις, που προέρχονται από ορισμένες δυτικές δυνάμεις και βάλλουν κατά του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου. Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε σιωπηλά επιθέσεις αυτού του είδους, αν τις θεωρούμε παράνομες, ανάρμοστες ενέργειες εναντίον ενός θρησκευόμενου ανθρώπου τόσο υψηλού επιπέδου, που είναι πραγματικό πνευματικό σύμβολο της σύγχρονης Ορθοδοξίας.

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Κύριλλος δεν συμμετέχει σε καμία πολιτική σύγκρουση. Αυτός, ως άνθρωπος της ειρήνης, τάσσεται πάντα υπέρ του διαλόγου. Εμείς, ως μέρος της Ορθόδοξης Εκκλησίας, με βάση τις ηθικές και θρησκευτικές μας πεποιθήσεις, απορρίπτουμε επίσης κάθε είδους πολέμους, κάθε εκδήλωση βίας σε οποιαδήποτε περιοχή του κόσμου.

Οι κατηγορίες εναντίον του Πατριάρχη Κυρίλλου είναι ψευδείς και αβάσιμες. Θέλω να τονίσω ξανά ότι ο Μακαριώτατος πάντα καλούσε τους πολιτικούς να συμφιλιωθούν, να απαρνηθούν τους πολέμους και τη βία.

Σήμερα καλούμε τους Δυτικούς που επιδίδονται σε υποκινήσεις κατά του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Κυρίλλου να εγκαταλείψουν την επιθετική τους στάση όχι μόνο εναντίον της Αυτού Αγιότητας, αλλά και ολόκληρης της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας με προσευχή, στη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία και στον Προκαθήμενό της, Πατριάρχη Κύριλλο. Ζητάμε από τον Θεό να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία και να υπάρξει δυνατότητα επίλυσης όλων των πολιτικών διαφορών μέσω διαλόγου και στοχαστικής λήψης αποφάσεων.

Οι προκλήσεις κατά του προκαθημένου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας γίνονται αντιληπτές από εμάς ως εχθρικές ενέργειες εκ μέρους της Δύσης εναντίον ολόκληρης της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Για άλλη μια φορά θα ήθελα να εκφράσω ένα αίσθημα βαθιάς αλληλεγγύης προς τη Ρωσική Εκκλησία και τη βεβαιότητα ότι αυτές οι κατηγορίες, που δεν έχουν βάση, δεν θα επηρεάσουν τη ζωή της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, του επικεφαλής της, του κλήρου και των πιστών της.

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Κύριλλος είναι Προκαθήμενος για περισσότερους από 100 εκατομμύρια πιστούς όχι μόνο από τη Ρωσία και την Ουκρανία, αλλά και από πολλές άλλες χώρες του κόσμου. Κηρύγματα για αγάπη, ειρήνη και έλεος, εκκλήσεις για συμφιλίωση όλων των αντιμαχόμενων πλευρών και απόρριψη κάθε μορφής βίας και τρομοκρατίας ακούγονταν πάντα από τα χείλη του».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων