03/05/2024 05/05/2024 Στο Καθολικό του Πανιέρου Ναού της Αναστάσεως τελέστηκε ο Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, 3ης Μαΐου 2024. Η Κάθοδος των Αγιοταφιτών Πατέρων έγινε άνευ διακριτικών από των βαθμίδων του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου. Ο Εσπερινός τελέστηκε προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου με ψαλμωδίες των Τροπαρίων της Μεγάλης...
03 Μαΐου, 2024 - 21:13
Τελευταία ενημέρωση: 05/05/2024 - 0:47

Ο Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως

Διαδώστε:
Ο Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως

Στο Καθολικό του Πανιέρου Ναού της Αναστάσεως τελέστηκε ο Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, 3ης Μαΐου 2024.

Η Κάθοδος των Αγιοταφιτών Πατέρων έγινε άνευ διακριτικών από των βαθμίδων του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου.

Ο Εσπερινός τελέστηκε προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου με ψαλμωδίες των Τροπαρίων της Μεγάλης Παρασκευής, ως ορίζει το Τυπικό και των Αποστίχων με το Δοξαστικόν «Σε τον Αναβαλλόμενον το φως ώσπερ ιμάτιον», το οποίον κατανυκτικώς έψαλε η χορωδία του Ναού της Αναστάσεως.

Ακολούθως ο Μακαριώτατος ανήλθε στο Πατριαρχείο, όπου προσήλθαν οι αντιπροσωπείες του Ιδρύματος του Αγίου Ανδρέου της Ρωσίας και Ρωσοφώνων Εκκλησιών και ανεπέμφθη δέηση υπέρ ειρήνης στην Αγία Γη και σε όλο τον κόσμο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων